""
""

Spektakl u Bukureštu! Dva penala, preokret i debakl Steaue u gradskom derbiju! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.11.16. | 21:36

Dinamo ubedljivo savladao velikog gradskog rivala - 3:1 (2:1)

Vanredno 18. kolo rumunske Lige 1 bilo je rezervisano za najveći derbi tamošnjeg fudbala, koji je u potpunosti protekao u znaku Dinama. Popularni Crveni psi savladali su najvećeg rivala Steauu sa 3:1 (2:1) u sjajnoj atmosferi Nacionalnog stadiona u Bukureštu u utakmici koju će navijači domaćina dugo pamtiti.

Izabrane vesti

Ne dešava se baš često da Dinamo dobije velikog rivala, ovo je zapravo tek drugi put u proteklih šest godina, ali je važno istaći da bukureštanski klubovi ni ovaj put nisu izneverili - peti put uzastopno su odigrali meč u kojem su oboje dali po gol. Nošeni sjajnom atmosferom sa tribina i lepom koregorafijom koju su spremili domaći navijači, igrači Dinama bili su motivisani pa su prosto pregazili na terenu komšije, inače lidere tamošnjeg šampionata.

Meč sa puno tenzije sudio je jedan od najboljih rumunskih arbitara Hečegan, a već posle tri minuta i greške golmana domaćina Peneda častio je Steauu penalom. Zasluženo, nespretno je čuvar mreže startovao na fudbalera gostiju, a jedan od najboljih igrača lidera Brazilac Fernando doveo je Steauu u prednost od 1:0.

Kako je častio Steauu, tako je vratio i Dinamu glavni arbitar na drugoj strani. U 36. minutu, ponovo je pokazao na belu tačku odakle je Hanča razgalio pristalice domaćina i vratio svoj tim u meč. Nošeni podrškom sa tribina domaćini nisu stajali sa pritiskom, a zbog tenzije i baklji koje su pale na teren tokom prvog dela, sudija je pordužio prvo poluvreme za čak šest minuta.

U četrvrtom minutu nadoknade Nedelčearu se sjajno snašao posle gužve u šesnaestercu Steaue i iz okreta lukavo matirao golmana Nitu za totalni preokret i vođstvo Dinama od 2:1. Bio je to trenutak koji je prelomio ovaj derbi, jer je gostujući tim olako dozvolio protivniku da stekne prednost, koju je u nastavku znalački održao.

Posle kiksa odbrane Steaue prekaljeni Slovak Adam Nemec po treći put je matirao golmana Nitu i postavio konačnih 3:0. Bio je to pogodak odluke, gosti nisu imali snage da se vrate u meč u finišu pa je dinamo zabeležio važnu pobedu kojom se približio Steaui na pet bodova zaostatka.

Nekadašnji velikan rumunskog fudbala krenuo je putem ozdravljejnja otkako je legendarni Adrijan Mutu preuzeo nedavno funkciju direktora, a večerašnja pobeda nad velikim rivalom opravdava njegovo angažovanje i ispostavlja se kao pravi potez. Mada, ima još mnogo da se igra, a ako je neko umeo da podbaci proteklih sezona, onda su to Crveni psi...  

LIGA 1 – 18. KOLO

Utorak
Konkordija – Targu Mureš 2:1 (0:0)
/Čiobanu 90 – Jonita 89, Matei 90+2/

Vitorul – CSM Jaši 1:0 (0:0)
/Čuimeni-Nimeli 72/

Sreda
U. Krajova – Poli Temišvar 2:0 (2:0)
/Roča 13, Gustavo 16/

Botošani – Gaz Metan 0:0

Dinamo – Steaua 3:1 (2:1)
/Hanča 37. penal, Nedelčearu 45+5, Nemec 59 – Fernando 4. penal/ 

Četvrtak
17.00 Panduri – Voluntari
19.30 Astra Đurđu – Kluž

(FOTO: Screenshot)


tagovi

Adrijan MutuDinamo BukurestLiga 1RumunijaSteaua

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara