""
""

Spektakularne štikle Čupa Motinga i Hanta, neverovatan kiks Ter Štegena i silni Dortmund (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 01.03.14. | 17:25

Borusija preuzela drugu poziciju na tabeli od očajnog Leverkuzena, slavlje Verdera u jubilarnom 100. Nord derbiju, velika greška budućeg golmana Barselone...

Ubedljiva pobeda Borusije Dortmund, jubilarni 100. Nord derbi, spektakularni potezi Arona Hanta i Čupa Motinga i crna serija Bajera iz Leverkuzena su obeležili subotnje mečeve 23. kola Bundeslige.

Izabrane vesti

Borusija Dortmund se brzo oporavila od debakla u Hamburgu i pobedu iz Sankt Peterburga u Ligi Šampiona, nadogradila današnjim trijumfom od 3:0 nad neugodnim Nirnbergom, koji im je jesenas odoleo. Milioneri su tako preuzeli drugo mesto na tabeli od Bajer Leverkuzena.

U tim Borusije se posle tačno mesec dana vratio stub odbrane Mats Humels i upravo je on bio heroj trijumfa, pošto je u 51. minutu posle centaršuta Sahina bio najsnalažljiviji pred golom Nirnberga za dugo čekano vođstvo Milionera. Povratak Humelsa je odlična vest za Jirgena Klopa koji je po 14. put u sezoni izveo različitu odbrambenu četvorku, a loša vest je da se u prvom poluvremenu povredio Sokratis Papstatopulos. Borusiji je ovo bio čak 19. gol u sezoni posle prekida, po čemu se već nadmašili taj segment igre u odnosu na celu prošlu sezonu.

Inače, gosti su bili ti koji su prvi imali najbolju šansu za gol, ali je Pekhart propustio stopostotnu priliku i pogodio stativu. Čak 20. put u szoni, fudbaleri Nirnberga su pogodili okvir gola po čemu su ubedljivo najmaleroznija ekipa u Bundesligi. Da stvari po Pekharta budu gore, on se prvi put našao u startnoj postavi od kada je trener Verbek preuzeo komandnu palicu u ovom klubu i nije iskoristio šansu koja mu se ukazala. Tako se nastavio Nirnbergov crni niz u Dortmundu jer na Vestfalenu nisu postigli gol već 691 minut! Sve dileme oko pobednika je rešio Robert Levandovski nemilosrdnom egzekucijom u 64. minutu, posle proigravanja Mhitarjana. Tačku na trijumf je stavio razigrani Mhitarjan posle asistencije rezerviste Hofmana, a onda je u 85. minutu ustupio mesto srpskom reprezntativcu Milošu Jojiću.

Nastavlja se crna serija Bajera iz Leverkuzena. Ekipa koja je jesenas igrala fenomenalan fudbal i dugo vremena disala sa vrat lideru Bajernu, od početka 2014. godine ne može da se sastavi. Posle ispadanja iz Kupa Nemačke, debakla protiv PSŽ u Ligi šampiona i prvenstvenih neuspeha protiv Šalkea i Volfsburga, danas je četa Samija Hipije pretrpela i poraz na svom terenu od Majnca (0:1). Presudila im je prava fudbalska majstorija Čupo Motinga. Kamerunac je sjajno regaovao na ubačenu loptu sa desnog krila i spektakularnim golom petom matirao Farmaceute!

U velikom derbiju severa Nemačke, jubilarnom 100. po redu, Verder je konačno obradovao svoje navijače i skinuo skalp omraženom Hamburgu (1:0). Ljutog rivala su pobedili šesti put u poslednjih osam mečeva. Meč je imao ružnu uvertiru jer su se sukobili navijači dva kluba, gađali su se flašama i ostalim tvrdim predmetima, a policija je uhapsila osam osoba. Verder je konačno pobedio posle pet utakmica bez trijumfa, a Hamburg devalvirao pobedu iz prošlog kola nad Dortmundom. Pitanje pobednika je odlučio gol Zlatka Junuzovića kojem je prethodila spolutna fenomenalna asistencija Arona Hanta koji je jednim potezom, popualrnom “štiklom” prebacio kompletnu odbranu rivala.

Ignjovski je odigrao seo meč za Verder, dok je Rajković u gostujućem timu izašao iz igre u 68. minutu zbog povrede kako bi ustupio mesto Sobijehu. Zeleni polako beže iz opasne zone, dok Hamburg ostaje na lošoj 19. poziciji. Izgleda da Mirka Slomku očekuje mnogo težak posao…

U Braunšvajgu nije bilo pobednika, pošto je viđen po jedan autogol na obe strane - 1:1. Prvo je Davari doneo vođstvo Menhengladbahu pošto je posle kornera Rafaela zatresao sopstvenu mrežu, ali je potom jedan od najtalentovanijih golmana sveta i buduća jedinica Barselone, Mark Andre Ter Štegen pokolnio gol domaćem timu. Mladi čuvar mreže je dobio povratnu loptu, ali nije umeo da je primi, ona mu je prošla ispod noge i zavšrila u mreži.

Ni Hanover nije uspeo da sačuva vođstvo u Augsburgu (1:1). Mame Dijuf je i u trećem meču protiv Augzburga postigao gol, ali je Klavan spasao domaće poraza.

Petak:
Herta – Frajburg 0:0

Subota:
Borusija Dortmund - Nirnberg 3:0 (0:0)
/Humels 51, Levandovski 64, Mhitarjan 83/

Bajer Leverkuzen - Majnc 0:1 (0:1)
/Čupo Moting 37/

Verder - Hamburger 1:0 (1:0)
/Junuzović 19/

Augzburg - Hanover 1:1 (0:1)
/Klavan 56 - Dijuf 21/

Ajntraht Braunšvajg - Borusija Menhengladbah 1:1 (0:1)
/Ter Štegen 52 autogol - Davari 24 autogol/

18.30: Bajern - Šalke

Nedelja:
15.30: Hofenhajm - Volfzburg
17.30: Ajntraht Frankfurt - Štutgart

(FOTO: Action images)

 


tagovi

VerderRobert LevandovskiNirnbergNemackaZlatko JunuzovićMats HumelsMark-Andre Ter ŠtegenHenrik MhitarijanHamburgerMame Biram DijufEvropaBorusija DortmundBajer LeverkuzenErik Maksim Šupo MotingBorusija MenhengladbahaugzburgAron Hant

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara