"Spisak"
"Spisak"

Spisak Brazila za Ameriku: Vratili se Kaka i Hulk, a precrtani Kutinjo, Marselo i Tijago Silva

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.08.15. | 17:18

Karlos Dunga pozvao u reprezentaciju trojicu debitanata i nijednog pravog špica

SpisakTaman je započeo proces podmlađivanja tima i formiranja novog Brazila, a onda kao da je Karlos Dunga uzeo gumicu u ruke, obrisao sve što je radio minulih godinu dana i poručio:
Ništa ovo ne valja, ajmo sve ponovo!“

Selektor Brazila objavio je spisak igrača na koje računa za prijteljske utakmice sa Kostarikom (5. septembar u Nju Džerziju) i Sjedinjenim Američkim Državama (8. septembra u Bostonu), a među najaveće iznenađenje može se podvesti činjenica da za ovu akciju ne računa na centralnog ofanzivnog vezistu Liverpula Felipea Kutinja, na čije je mesto vratio prvu zvezdu Orlanda Rikarda Kaku, za koga je prethodne godine praktično govorio da je za staro gvožđe.
Kutinju smo dali šansu na Kopa Amerika. Uostalom, ne možemo da gradite ekipu samo na mladim snagama, potrebna nam je pomoć iskusnih igrača“, obrazložio je Dunga.

Izabrane vesti

KakaOsim Kake, u selekciju su se posle dižeg vremena vratili Hulk i Lukas Moura, koji nisu igrali na nedavnom Kopa Amerika u Čileu, ali je isto tako iznenađujuće da su sa spiska od 24 igrača izostavljeni štoper Pari Sen Žermena Tijago Silva i levi bek Real Madrida Marselo, koji su zdravi i brazilska javnost već se pita šta je po sredi. Kao i zašto mesta u državnom timu nema sa Alešandra Pata, koji igra standardno i daje golove u dresu Sao Paula.

Debitanti na spisku su golman Internasionala Alison, defanzivac Atletiko Mineira Duglas Santos i vezista Santosa Lukas Lima.

Za razliku od Kopa Amerike na kojoj je klasičnog špica igrao Dijego Tardeli, a zatim tu poziciju „glumio“ Roberto Firmino, selektor Brazila u Ameriku neće voditi nijednu „pravu devetku“. Kao i nijednog igrača koji je u potrazi za novcem otrčao u - Aziju.

Kutinjo--------------------------------------------------------------
SPISAK BRAZILA ZA MEČEVE SA KOSTARIKOM I SAD

Golmani: Džeferson (Botafogo), Marselo (Gremio), Alison (Internasional).

Defanzivci: Dani Alves (Barselona), Danilo (Real Madrid), David Luiz, Markinjos (PSŽ), Miranda (Inter), Gabrijel Paulista (Arsenal), Filipe Luis (Atletiko Madrid), Duglas Santos (Atletiko Mineiro).

Vezisti: Luiz Gustavo (Volfzburg), Fernandinjo (Mančester Siti), Elijas (Korintijans), Ramires, Oskar, Vilijan (Čelsi), Lukas Moura (PSŽ), Daglas Kosta (Bajern), Kaka (Orlando), Lukas Lima (Santos).

Napadači: Firmino (Liverpul), Nejmar (Barselona), Hulk (Zenit).

(FOTO: Action images)


tagovi

Tijago SilvaSpisak reprezentacije Brazilareprezentativni fudbalReprezentacija Brazilameđunarodni fudbalMarseloKakaJužna AmerikaHulkFilipe KutinjoBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara