""
""

Spisak Nemaca za kraj kvalifikacija: Debituje Bernd Leno, povratak Marka Rojsa

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.10.15. | 14:24

Pancerima je dovoljno da protiv Republike Irske i Gruzije izbegnu poraze kako bi se plasirali u Francusku

Svetski prvak sa proverenim snagama. I samo jednom izmenom u odnosu na prethodno okupljanje. Ne toliko značajnom, reklo bi se, s obzirom da je selektor Nemačke Joakim Lev pozvao golmana Bajera iz Leverkuzena Bernda Lena umesto Rona Roberta Cilera (Hanover) za završni krug kvalifikacija za plasman na Prvenstvo Evrope u Francuskoj.

Teško je očekivati da će u konkurenciji Manuela Nojera i Ter Štegena doskorašnji mladi reprezentativac dobiti priliku na mečevima protiv Severne Irske i Gruzije. Pre će biti da mu stručni štab Pancera nudi da oseti atmosferu državnog tima i ako zatreba  osloni se na njega narednog leta.
Cileru sam predočio da o njemu sve znamo, a Leno je poziv u reprezentaciju zaslužio dobrim partijama u kontinuitetu za Leverkuzen“, obrazložio je Lev, koji je u najbolju selekciju vratio zvezdu Borisije iz Dortmunda Marka Rojsa, koji je usled povrede propustio minule kvalifikacione duele sa Poljskom (3:1) i Škotskom (3:2).

Izabrane vesti

Nemci su posle osam kola lideri Grupe D sa 19 bodova i pod uslovom da izbegnu poraze u Dablinu (8. oktobra) i Lajpcigu (11. oktobra) osiguraće plasman u Francusku.

Na spisku selektora Joakima Leva nalaze se:
Golmani
: Manuel Nojer (Bajern), Mark Andre Ter Štegen (Barselona), Bernd Leno (Leverkuzen);
Defanzivci: Džerom Boateng (Bajern), Emre Džan (Liverpul), Matijas Ginter (Borusija Dortmund), Jonas Hektor (Keln), Mats Humels (Borusija Dortmund), Škodran Mustafi (Valensia), Sebastijan Rudi (Hofenhajm);
Vezisti: Karim Balarabi (Leverkuzen), Ilkaj Gindogan (Borusija Dortmund), Kristof Kramer (Leverkuzen), Toni Kros (Real Madrid), Tomas Miler (Bajern), Mesut Ozil (Arsenal), Bastijan Švajnštajger (Mančester junajted);
Napadači: Mario Gece (Bajern), Maks Kruze (Volfzburg), Kevin Foland (Hofenhajm), Lukas Podolski (Galatasaraj), Marko Rojs (Borusija Dortmund), Andre Širle (Volfzburg).


tagovi

reprezentativni fudbalFudbalska reprezentacija NemačkeNemackameđunarodni fudbalMarko RojsKvalifikacije za EURO 2016Joakim LevEvropaBernd Leno

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara