""
""

SRBIN POTPISAO ZA MILAN: Hteli su Vidića, a doveli Simića (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.08.13. | 20:08

Momak rođen u Prijedoru, kapiten omladinske reprezentacije Češke, koji je zimus iz praške Slavije stigao u Đenovu, narednih pet godina nosiće dres Rosonera

Srbija ima igrača u Milanu! Iako godinama pokušavaju da dovedu Nemanju Vidića, čelnici Rosonera ni ovog leta u toj nameri nisu uspeli, zato su odlučili da ulažu u budućnost, pa se na petogodišnju vernost italijanskom velikanu danas obavezao Stefan Simić (18 godina, 187 centimetara).

Još prošle sedmice najavljen, transfer talentovanog defanzivca iz Đenove u sredu je konačno realizovan, potpisom ugovora kojim je predviđeno da momak rođen 20. januara 1995. prvu sezonu odigra u ligi mladih timova, popularnoj Primaveri.

Izabrane vesti

Simić je bilo potrebno samo nekoliko meseci boravka na Apeninima da skrene pažnju skauta slavnog kluba. U januaru je za svega 440.000 evra obeštećenja stigao iz praške Slavije u Đenovu, da bi igrama za B tim Grifona (23 meča, jedan gol) izbio u prvi plan i naterao čelnike Milana da se bore i posle dužih pregovora izbore za njegov potpis.

Sudeći prema onome što je pokazivao najpre u Češkoj, potom i u Italiji, Rosoneri bi mogli da dobiju defanzivca na duge staze. Simić se snalazi najbolje snalazi mestu štopera, može da igra i zadnjeg veznog, ali je minulo proleće proveo na poziciji desnog beka, što ga je i preporučilo italijanskom velikanu.

Ovaj momak rođen je u Prijedoru, roditelji su mu se školovali u Zagrebu, odakle su posle rata na prostorima bivše SFRJ prebegli u Prag, gde je mali Stefan počeo ozbiljnije da se bavi fudbalom. Prošao je mlađe kategorije Slavije, u čijem je dresu debitovao kao 16-godišnjak. I to na Poljudu, u utakmici organizovanoj  povodom stogodišnjice splitskog Hajduka.

Sličan scenario dožoveo je i po prelasku u Đenovu, na jubileju italijanskog kluba (100 godina postojanja) ušao je u igru i postigao odlučujući gol u penal seriji protiv Galatasaraja (7:6).

Simić je prošao sve mlađe kategorije reprezentacije Češke, bio kapiten kadetske selekcije, a bez obzira što poseduje hrvatski pasoš nikad nije planirao da zaigra za Kockaste. Evo i zašto.
''Želeo sam da igram za Češku, ali nisam mogao sve dok mi nadležno ministarstvo nije dalo državljanstvo. S druge strane, Hrvati su dugo čekali moj pristanak i nisu ga dočekali, iako su nudili mojoj porodici kuću i zaposlenje roditeljima. Slavija mi je pomogla da dođem do potrebnih papira, zaigrao sam i postao kapiten reprezentacije Češke. Nije mi se dopadala ideja igranja za Hrvatsku jer mi smetaju njihovi navijači. Češka je, ipak, bolja opcija za mene“, rekao je Simić svojevremeno praškim medijima.

Prošle godine igrao je za omladinsku selekciju Češke protiv Italije, Bugarske, Makedonije i Grčke.

 

(FOTO: printscreen calciomercato.com)


tagovi

ČeškaĐenovaEvropaItalijaMilanSerija ASrbijaStefan Simić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara