""
""

Sreća pa ih Jokan nije prodao... Šok u Šefildu, Derbi se vraća u vrh

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.03.16. | 18:31

Da nema Mekormaka i Dembelea, Fulam bi mogao da pakuje kofere. Roteram priredio senzaciju dana

Sada je valjda svima jasno zašto su se Fulam i Slaviša Jokanović onako grečvito borili da zadrže Rosa Mekromaka i Musu Dembelea tokom zimskog prelaznog roka. Bez njih dvojice u timu, Kolibaši bi bez ikakve dileme ispali u trećeligaški rang. Uz Toma Karnija koji igra kao preporođen od Jokanovićevog dolaska, Mekormak i Dembele su 50 odsto Fulamove igre.

Izabrane vesti

Da njih dvojice danas nije bilo u timu, teško da bi se Fulam vratio neporažen sa gostovanja Redingu. Ovako je izvukao remi 2:2 i bod protiv Rojalsa koji su bez dileme bili bolji tim. Dembele je doveo goste u vođstvo posle kornera, da bi Robson-Kanu do kraja poluvremena sa dva gola preokrenuo rezultat i nagradio bolju igru Redinga. Međutim, Velšanin se ubrzo povredio i morao da napusti teren. Bez njega na terenu, Reding je izgubio egzekutora koji bi krunisao bolju igru i stvorene šanse. Fulam je to iskoristio i golom Mekormaka iz spornog penala odneo bod veliki kao kuća.

Senzaciju dana je priredio davljenik Roteram koji je minimalcem u gostima savladao Šefild Venzdej i naneo mu veliki udarac u borbi za plej-ofu. Pobeda Roterama je posbeno značćila njihovom treneru Nilu Vornoku koji je skoro deset godina proveo na klupi Šefildovog gradskog rivala Junajteda. Sovama je ovo bio tek drugi poraz na svom terenu u sezoni, a prvi posle avgusta. Presudio im je Met Derbišajr koji je u 21. minutu iskoristio očajnu inetrvenciju nepomične odbrane Sova. Domaći tim je tek u drugom poluvremenu zaigrao bolje i ofanzivnije, ali su se gosti odbranili.

Derbi Kaunti se polako vraća u formu posle smene Pola Klemena. Ovnovi su danas slavili treći put u poslednja četiri kola. Prilično lako su odradili domaći zadatak protiv Hadersfilda - 2:0. naravno, Kris Martin se upisao u listu strelaca. Škot je posle pola sata igre načeo Hadesrfild, da bi Rasel overio pobedu u 73. minutu.

Duel bivših velikana i nekadašnjih osvajača evroskupova je pripao Ipsviču koji je minimalcem savladao Notingem Forest. Traktor Bojsi su zadržali nadu za plamsan plej-ofu, Šumari ostaju u moru proseka i sredini tabele. Ben Pringl je kaznio lošu intervenciju odbrane gostiju i domeo Mekartijevom timu tri boda.

Sivi oblaci su se nadvili nad Grifin Parkom. Brentofrd nije ni senka ekipe koja se prošle godine borila za ulazak u Premijer ligu. Danas su poraženi peti put na poslednjih šest mečeva. Međutim, ovaj poraz je prava šamarčina. Poraženi su 1:2 od fenjeraša Čarlton koji je do danas imao samo jednu pobedu u 18 uzastopnih mečeva. Junak pobede je bio Kalum Herijet koji je postigao oba gola.  

Lids slavi Mirka Antenućija! Italijan je prekinuo Lidosvu crnu seriju od pet mečeva bez pobede i sa dva gola im doneo pobedu nad Boltonom koji kao da se pomirio sa ispadanjem u treći rang. 

ČEMPIONŠIP – 35. kolo

Petak:
Mildzbro – Vulverhempton 2:1 (1:0)
/Ramirez 24, 57 – Gibson 88ag/

Subota:
Bristol Siti – Kardif 0:2 (0:1)
/Imers 20, O'Kif 83/

Barnli – Blekburn 1:0 (1:0)
/Grej 16. penal/

Brentford – Čarlton 1:2 (1:1)
/Barbet 26 - Heriot 1, 69/

Derbi – Hadersfild 2:0 (1:0)
/Martin 31, Rasel 73/

Ipsvič – Notingem Forest 1:0 (0:0)
/Pringl 63/

Lids Junajted – Bolton 2:1 (1:0)
/Antenući 39, 62 - Vuleri 74/

MK Dons – KPR 2:0 (0:0)
/Luington 49, Rivs 90+3 penal/

Preston – Brajton 0:0

Reding – Fulam 2:2 (2:1)
/Robson-Kanu 24 penal, 41 - Dembele 8, Mekormak 52 penal/

Šefild Venzdej – Roteram 0:1 (0:1)
/Derbišajr 21/

(FOTO: Action images) 


tagovi

Slaviša JokanovićŠefild VenzdejRos MekormakRedingNotingem ForestMusa DembeleMirko AntenućiMet DerbišajerKris MartinHadersfild TaunFulamEvropaEngleskaDerbi kauntiČempionšipBrentford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara