""
""

Standardu bod na povratku u Evropu, Ajaks hrabar u Atini - Ivanov pocrveneo (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 15.09.16. | 23:01

Fiorentina preživela gostovanje u Solunu

Fudbalska Evropa vratila se u Lijež posle skoro pet godina. Ipak, belgijski velikan Standard, na čijoj klupi se odnedavno nalazi srpski stručnjak Aleksandar Janković nije uspeo na stadionu Moris Difrasne da savlada špansku Seltu.

Izabrane vesti

Bilo je 1:1 i čini se da je to realan rezultat za ono što su ove ekipe pokazale na terenu. Pogotovo je bilo uzbudljivo prvo poluvremenu, dok su u nastavku utakmice čini se i jedni i drugi bili relativno zadovoljni.

Sve je počelo kao u snu za domaćina. Poveo je Standard već u trećem minutu posle sjajnog solo prodora Matjea Dosevija kojem nije bilo teško, kada se već oslobodio kompletne odbrane Selte, da zatrese mrežu.

A mnogo toga će Janković imati da kaže svojim igračima zbog načina na koji su primili izjednačujući gol. Igrao se 13. minut kada nikom od defanzivaca Standarda nije palo na pametu da izađe u blok, Đuzepe Rosi je opalio sa više od 30 metara, a potom je i golman Žile reagovao poput dečaka u školskom dvorištu. 

Na stadionu Panatinaikosa bilo je veoma interesantno, kao što to često ume da bude kada grčki timovi nastupaju u Evropi.

Na žalost domaćih navijača, sva tri boda iz Atine je odneo Ajaks u Amsterdam pobedom od 2:1 u utakmici prvog kola G grupe Lige Evrope.

Da stvar bude bolja po holandsku ekipu, do tri boda na startu takmičenja došla je posle preokreta, a meč neće po dobrom pamtiti ni bivši štoper Partizana Ivan Ivanov koji je isključen posle drugog žutog kartona u 69. minutu.

No, to nije bio jedini „crvendać“ na utakmici. Put svlačionice morao je pre vremena i Hakim Zijeh iz Ajaksa u 79. minutu, kao i Mubarak Vakaso u drugom minutu sudijske nadoknade.

Strelac pobedonosnog gola za Kopljanike bio je Hairo Ridevald u 67. minutu, a prethodno je Daviju Klasenu golman Panatinaikosa odbranio penal.

Verovatno niko na stadionu nije mogao da pretpostavi da će razvoj događaja biti baš ovakav kada je u petom minutu Markus Berg pogodio pravu u metu.

Posle primljenog gola Ajaks je polako počeo da se vraća u igru i pronalazi ritam. Takav pristup doneo je gostima izjednačujući gol Bertrana Traorea, Čelsijevog igrača na pozajmici. 


U derbiju J grupe Lige Evrope na utakmici u Solunu između PAOK-a i italijanske Fiorentine nije bilo golova.

Nije domaćima pomogao ni krcat stadion Tumba, ni blaga terenska inicijativa u dobrom delu meča, Fiorentina je osvojila bod na verovatno najtežem gostovanju u ovoj grupi.

Iako je PAOK imao loptu, Ljubičasti iz Firence stvorili više konkretnih situacija pred protivničkim golom.

Kuma Babakar je u dva navrata mogao da se upiše u strelce, ali manjak koncentracije i dobre reakcije čuvara mreže domaćina Glikosa uzrokovale su da se to ne desi.

Prva utakmica ove grupe odigrana je ranije danas, a azerbejžanski Karabag je na svom stadionu remizirao 2:2 protiv češkog Slovana iz Libereca.

LIGA EVROPE, prvo kolo

Grupa G
Standard – Selta 1:1 (1:1)
/Dosevi 3 – Rosi 12/

Panatinaikos – Ajaks 1:2 (1:1)
/Berg 6 – Traore 34, Ridevald 67/

Grupa J
Karabag – Liberec 2:2 (1:1)
/Mičel 7, Sadikov 90+3 - Sikora 1, Baroš 68/

PAOK – Fjorentina 0:0

(FOTO: Action Images)


tagovi

Vakaso MubarakStandard LiježŠpanijaSlovan LiberecPAOKPanatinaikosLiga EvropeKuma BabakarKarabagIvan IvanovItalijaHolandijaGrčkaFjorentinaEvropaĐuzepe RosiČeškaBelgijaAzerbejdžanAleksandar JankovićAjaks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara