""
""

Steaua ne da titulu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.03.14. | 21:17

Kaludio Keseru opet bio zlatni džoker šampiona

U prošlom kolu Steaua je u velikom derbiju protiv Dinama jedva izvukla boda i spasila se poraza zahvaljujući golu rezerviste Klaudijua Keserua, a i večeras je isti igrač bio Steauin zlatni džoker na gostovanju Klužu u derbiju kola. Šampion je slavio sa minimalnih 1:0 i zadržao prednost na čelu tabele sa sedam bodova prednosti u odnosu na Astru Đurđu, koja ima i meč manje.

Izabrane vesti

Gostovanje Klužu je uvek bilo vruće za Steauu s obzirom na veliki rivalitet ova dva kluba koji se rasplamsao u poslednjih par godina. Kluž je u prvom poluvremenu pružio žestok otpor i bio ravnopravan rival. Štoper Steaue Gardoš je u 13. minutu izbacivao loptu sa gol linije posle pokušaja Ogbua. U 30. minutu Ogbu je strahovito šutirao sa 20 metara, a golman Tataršanu fantastičnom paradom sprečio vođstvo domaćih. Steaua je imala par solidnih poluprilika…

Ali u drugom delu igre se slika na terenu potpuno promenila. Steaua je dominirala, iako tu nije bilo nekih stopostotnih šansi, dok Kluž nijednom nije zapretio golu gostiju.

Trener Regekamf je kao i u prošlonedeljnom derbiju povukao pravi potez i sa klupe uveo Keserua. Upravo je posle Keseruove solo akcije i šuta u 83. minutu, Kipćiju zakačio loptu i promenio joj smer, a ona je završila u mreži Kluža. Bio je to odlučujući momenat meča i pogodak koji je šampionu doneo pobedu.

LIGA 1 – 22. KOLO:

Brašov – Ocelul 1:3 (1:2)
/Buga 23 – Asafej 12, Tudorije 21, Filip 90+5/

Subota:
Botošani – Temišvar 1:0 (0:0)
/Vašvari 57/

Konkordija – Univ. Kluž 1:1 (0:1)
/Onduku 74 - Lemnaru 13/

Kluž – Steaua 0:1 (0:0)
/Kipčiju 83/

Nedelja:
17.00 Gaz Metan – Vitorul
19.45 Čahlaul – Petrolul

Ponedeljak:
17.00 Sađeata – Vasluj
18.30 Astra – Panduri
19.30 Dinamo – Korona

 


tagovi

Univerzitatea KlužSteauaLiga 1Klaudiu KeseruEvropaRumunijaCFR KlužBotošani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara