"Slaviša Stojanović"
"Slaviša Stojanović"

Stojanović priznao nemoć: Štoperi kao pioniri

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.10.13. | 21:37

"Teško pitanje", rekaoje trener crveno-belih odgovarajući na pitanje da li je ovo Zvezdin maksimum?

Slaviša StojanovićTaman što se zahuktala, ili je barem tako izgledalo, Crvena zvezda je na Banovom brdu surovo prizemljena. Slaviša Stojanović više i ne krije da se u pojedinim trenucima oseća nemoćnim.
"Teško pitanje", rekao je Stojanović odgovarajući na pitanje da li je Zvezda večeras pružila svoj maksimum ili je meč osmog kola Superlige bio samo loš dan?
"Sigurno da može i mora bolje, ali imamo određenih problema. Da li je to rad na treningu, zalaganje… Ne znam. Želimo da se borimo za titule, a gubili smo bodove i od timova koji su na dnu tabele", sam podseća Stojanović na tužnu činjenicu da je Zvezda već izgubila od dva nova superligaša.

Čuka večeras potpuno zasluženo.
"Čestitam na zasluženoj pobedi. Nema šta. Imali su ono što mi nismo. Srce, disciplinu, odgovornost, znanje da iskoriste šansu koje se ukažu. Pokazali su kompaktnost".

Izabrane vesti

Najveći problem, a to nije nikakva novost, ponovo su bili centralni bekovi?
"To je kapacitet koji mi imamo. Kakvu god kombinaciju da izvedem, neko napravi pionirsku grešku, koje na ovom nivou ne bi smele da se prave. Ali eto, nama se to često dešava", naveo je Stojanović svestan da je na drugi strani terena bio Deni Pavlović, nekadašnje dete Zvezde.

Da li je njegov odlazak bio greška Crvene zvezde?
"Glupo je sad pričati o tome, ipak je igranje u Zvezdi mnogo veći teret. U svakom slučaju Čuka je pokazala da ima čvrstu odbranu i organizovanu o čemu govori i to da su primili samo tri gola, najmanje u ligi".

Posle svega logično je postaviti i pitanje odgovornosti trenera, tačnije njegove ostavke, koju je Stojanović podneo još posle poraza od Voždovca. Uprava ju je tada odbila, ali je utisak da je i Stojanović izgubio entuzijazam i veru da može da promeni nešto.
"I ja želim da se obavim taj razgovor s upravom. Nikad ne bežim od odgovornosti. Moramo da vidimo kako uprava gleda na stvari", zaključio je Stojanović.

Čini se da mu se bliži kraj na Marakani. Htela to uprava Zvezda da prizna ili ne. Čini se da je tako i najbolje, iako je jasno da trener nije jedini, pa verovatno ni najveći krivac za aktuelni trenutak u Ljutice Bogdana.

Slaviša Stojanović je, ipak, u jednom sličan štoperima Zvezde. Ni on, kao ni oni, nema kapacitet da iznese teško breme na leđima.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

FK Crvena zvezdaJovan KrnetaNovak MartinovićRoberts OmegaSlaviša StojanovićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara