Štrajk u Boltonu: Fudbaleri prete da neće igrati poslednja dva kola

Vreme čitanja: 1min | pet. 26.04.19. | 16:31

Igrači i treneri nisu dobili zarade dva meseca

Voda je prešla preko grla fudbalerima Boltona. Plate i dalje kasne, ni funte da stigne na račun, tako da je odlučeno da se krene u očajničke mere – u štrajk! Svih 25 fudbalera prvog tima potpisalo je saopštenje u kojem je poručeno čelnicima kluba da ako ne regulišu dugovanja prema igračima, oni neće istrčati na teren u poslednja dva kola Čempionšipa.

Veliki finansijski problemi u redovima Vonderersa su uticali na to da ekipa ispadne iz lige nekoliko kola pre kraja sezone. A, bruka bi mogla da bude još veća ukoliko prvotimci ne istrče na teren na poslednje dve utakmice, protiv Brentforda i Notingem Foresta.
Duga finansijska kriza u klubu je dokumentovana. I svi podaci govore da igrači i treneri nisu primili plate još od marta. Davali smo sve od sebe i nastavljali da treniramo i igramo, da odrađujemo naše obaveze tokom teškog perioda, bez poboljšanja na vidiku. Trenutna situacija je veliki psihički, emotivni i finansijski teren igračima, iako tu nema njihove krivice... Sa velikim žaljenjem odlučili smo da ne ispunjavamo naše obaveze u narednom periodu, sve dok ne dobijemo plate. Svesni smo da će ova odluka razočarati naše navijače i iskreno im se izvinjavamo“, stoji, pored ostalog, u saopštenju fudbalera Boltona.

Izabrane vesti

O problemima je govorio još pre mesec dana menadžer tima Fil Parkinson, ali ništa se ni posle toga nije pomerilo s mesta.

(FOTO: Reuters)

 


tagovi

Bolton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara