Miralem Sulejmani
Miralem Sulejmani

Sulejmaniju glavna uloga u Bazelovoj tragediji – 7:1! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 23.09.18. | 20:22

Najteži Bazelov poraz u prvenstvu od 2001. godine

Mlađe generacije to ne pamte. Novi naraštaji u Bazelu navikli su da gledaju svoj klub kako teroriše rivale u Švajcarskoj. Prošle sezone Jang Bojs je prekinuo tu dominaciju, ali svi su bili uvereni da će se Bazel brzo vratiti na tron. Samo da bi danas u Bernu postalo jasno da Jang Bojs ne planira da mu se skloni. Najblaže rečeno. U sedmom kolu prvenstva Švajcarske brugalnih 7:1 za Jang Bojs i najteži ligaški poraz Bazela još od 2001. godine!

Glavnu ulogu u Bazelovoj tragediji odigrao je Miralem Sulejmani, koji je sa dve asistencije i golom povukao domaći tim do uvodnih 3:0. Posle toga se Bazelova igra u potpunosti raspala.

Izabrane vesti

Prvi i treći gol pali su posle centaršuteva povremenog srpskog reprezentativca iz kornera, dok je onaj između bio Sulejmanijev pečat jednog blistavog izdanja. Slobodan udarac sa nekih 20 metara, možda pre za nekog dešnjaka, čini nam se da je lopta zakačila nekog u živom zidu i to je bilo 3:0.

A posle toga – potop! Poslednji put kad je Bazel izgubio ubedljivije bio je mart 2001. godine, a Sion je slavio sa 8:1. Jang Bojs je tada bio u drugoj ligi, Bazel je sezonu završio na četvrtom mestu.

Ove sezone Jang Bojs je već posle sedam kola 10 bodova ispred najbližeg rivala. Bazel je na celih 12 koraka iza.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Miralem SulejmaniBazelJang Bojs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara