"Pogodak Alena u 90. minutu"
"Pogodak Alena u 90. minutu"

SUPERDERBI: Liverpul 1:0 i 2:1, Žiru do 2:3, a onda je Klop napravio dve izmene! Germanska osovina drži Lester na vrhu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.01.16. | 23:12

Arsenal u 90. minutu ispustio dva boda na Enfildu i šansu da ostane lider, Lisice se vratile u igru pobedom nad Totenhemom

Pogodak Alena u 90. minutuNije gotovo dok Jirgen Klop ne kaže - kraj! Izvlačio se Liverpul ove sezone golovima u nadoknadi vremena, ali je u derbiju 21. kola Premijer lige malo požurio i zahvaljujući pogotku Džoa Alena u 90. minutu zapetljao borbu za vrh tabele, koja je u jednom trenutku izgledala savršeno iz perspektive Tobdžija. Crveni su na krilima rezervista - jer je Kristijan Bentele u odlučujućem napadu spustio loptu na kopačku velškog veziste - sprečio goste da se osame na čelu (3:3) i omogućio Lesteru da posle pobede nad Totenhemom (1:1) stigne na deobu liderske pozicije.

Duel na Enfildu bio je verovatno najdinamičniji koji smo ove sezone videli u Premijer ligi. A videli smo sve: dva gola domaćina, dva brza povratka gosta, jedan nestvaran promašaj Olivijea Žirua , spektakularan pogodak francuskog napadača za 3:2 i potvrdu da je Jirgen Klop u glave fudbalera Liverpula usadio pelcer po kome se ne odustaje. Nikad. Čak i posle preokreta.

Izabrane vesti

Slavlje Žirua posle gola za 3:2Učinilo se u jednom trenutku da je ekipa Arsena Vengera ozbiljan kandidat za titulu, posle kiksa Mančester Sitija i u trenucima dok je u Londonu Totenhem pritiskao Lester. Imao je satsav francuskog stručnjaka 3:2 protiv Liverpula i šansu da pobegne prvom pratiocu na tri, a Građanima na pet bodova, ali čak ni to što je pokazao naznake pobedničkog menataliteta nije bilo dovoljno da se savlada uporni i ne toliko kvalitetni domaćin.

Žiru je nosio Arsenal, potvrdio da Venger u njemu ima često osporavanog, međutim, definitivno jako oružje. Kao što je nekad terorisao golmane u francuskoj Ligi 1, tako je i večeras najpre spretno reagovao posle kornera Mesuta Ozila, a onda početkom drugog dela prelepim golom stigao do 11. pogotka na 11. utakmici van Emiratra, računajući sva takmičenja. I posle neko neka kaže da je Arsenalu potreban novi špic...

Firmino je otvorio seriju golovaKako je Žiru vukao Arsenal, tako je njegov kolega po poziciji, samo u rivalskom timu, Roberto Firmino, odigrao najbolji meč otkako je stigao na Enfild. Za devet minuta Brazilac je dao dva gola, naterao Jirgena Klopa na izliv emocija, ali je Liverpul uprkos dvostrukom viođstvu izbegao poraz tek pred kraj.

Ne tako uzbudljiva, ali svakako šokantna završnica viđena je u Londonu. Lester je potvrdio da je pravi stručnjak za duele sa ekipama iz vrha tabele i da bi, posle kraćeg zastoja, mogao opet da postane kandidat za titulu. Odolevao je tim Klaudija Ranijerija, gledao kako Totenhem stvara i ne koristi šanse (jednom je čak pogodio i stativu), a onda je germanska osovina Kristijan Fuks - Robert Hut donela Lisicama tri boda vredna proboja na deobu prvog mesta.

Slavlje fudbalera LesteraAustrijanac je centrirao iz kornera u 83. minutu, a Nemac zategao glavom kao čekićem i neodbranjivo pogodi mrežu iza Iga Lorisa. Za kraj setije od 374 miinuta bez datog gola Lestera i potvrdu da je ovaj tim više od prijatnog iznenađenja. Po svemu sudeći kandidat za titulu.

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

PREMIJER LIGA - 21. KOLO:

Aston Vila - Kristal Palas 1:0 (0:0)
/Leskot 58/

Bornmut - Vest Hem 1:3 (1:0)
/Arter 17 - Paje 67, Valensija 74, 84/

Njukasl - Man. Junajted 3:3 (1:2)
/Vajnaldum 42, Mitrović 67pen, Damet 90 - Runi 9, 79, Lingard 79/

Sreda:

Svonsi – Sanderlend 2:4 (2:1)
/Sigurdson 21 penal, Aju 40 – Defo 3, 62, 86, Van Anholt 49/

Man. Siti – Everton 0:0

Stouk – Norič 3:1 (0:0)
/Volters 49, Hoselu 67, Benet 78 ag – Houson 55/

Sautempton – Votford 2:0 (1:0)
/Long 17, Tadić 73/

Čelsi – VBA 2:2 (1:1)
/Aspilikueta 20, Mekoli ag – Gardner 33, Meklin 86/

Liverpul – Arsenal 3:3 (2:2)
/Firmino 10, 19, Alen 90 – Ramzi 14, Žiru 25, 55/

Totenhem - Lester 0:1 (0:0)
/Hut 83/

(FOTO: Action images)


tagovi

Premijer ligaOlivije ŽiruLiverpulLester SitiEvropaEngleskaDžo AlenArsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara