"Šeng (u sredini)"
"Šeng (u sredini)"

Surova kazna za fudbalera u Kini - oduzeli mu platu i izbacili ga iz prvog tima

Vreme čitanja: 1min | pon. 13.03.17. | 13:48

Zato što je nagazio Aksela Vitsela

Šeng (u sredini)

Rukovodstvo kineskog prvoligaša Šangaj Šenhue surovo je kaznilo svog fudbalera Kina Šenga zbog nasrtaja na Aksela Vitsela na utakmici tamošnje Superlige.

Izabrane vesti

Belgijski vezista koji igra za Tjenđin stropoštao se na travu nakon duela sa Šengom u šesnaestercu protivnika jer ga je ovaj nagazio. Zbog tog poteza Šangaj je objavio da će kazniti svog fudbalera sa 40.000 evra i pride mu oduzeti platu koja mu je zagarantovana ugovorom do kraja sezone.

Na sve to Kin Šeng će od sada trenirati sa rezervama, a svaki zahtev za trtansfer koji usledi biće odbijen sve dok mu ne istekne ugovor sa ovim timom koji važi do 31. decembra 2020.
„Ekstremno neracionalno ponašanje našeg fudbalera pokvarilo je sliku ovog kluba i cele fudbalske Kine. Zbog njegovog poteza trud svih ostalih postao je obesmišljen. S obzirom na činjenicu da je u prvom kolu dobio žuti karton zbog ponašanja, upozorili smo ga pre utakmice sa Tjenđinom. Ipak, naše upozorenje nije imalo smisla i ne verujemo da je incident sa Vitselom bio slučajnost, već se radi o kontinuiranom kršenju discipline“, saopštili su čelnici Šangaja.   

Ovaj klub je trenutno četvrtoplasirani tim u tamošnjoj Superligi posle dva vezana remija na startu šampionata.

(FOTO: Screenshot)


tagovi

Aksel VitselKinameđunarodni fudbalTijanđin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara