"Teri Porter"
"Teri Porter"

Teri Porter: Uh, taj Sakramento! Peđa, Vlade, Veber...

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.07.13. | 08:45

"To je bila najbolja dodavačka ekipa koju sam ikad video. Početak bavljenja trenerskim poslom sa takvim timom Kingsa je bio odlična stvar za mene", rekao je legendarni as Portlanda

Teri PorterBeogradska Trenerska klinika, 12. po redu je završena, a završnu reč imao je bivši as Portland Trejlblejzersa, a danas asistent trenera u Minesoti, Teri Porter.
"Odlično se provodim u srpskoj prestonici. Čim sam stigao večerao sam u Maderi, i za sada je sve izvanredno. U SAD se vraćam u ponedeljak, a pre toga nameravam da obiđem sve što je lepo u Beogradu", rekao je Porter za "Sport".

Trenersku karijeru Porter je započeo u saradnji sa Rikom Adelmanom, koji je bio vođa legendarne generacije Sakramento Kingsa koju je cela Srbija obožavala.
"Uh, taj Sakramento! Peđa, Vlade, Kris Veber, to je bio najbolji dadavčki tim koji sam ikad video. Početak bavljenja trenerskim poslom sa takmvim timom Kingsa je bio odlična stvar za mene. Bilo je lako raditi sa njima, jer su znali košarku. Igrali su timski, verovali jedni drugima i to je bilo divno gledati", objasnio je trener Minesote.

Izabrane vesti

Porter je rekao i da je bio svestan koliku je Sakramento tada podršku imao iz cele Srbije.
"Kako ne bih znao, kada nam je Vlade svima pričao kako imamo veliku bazu navijača koja je stalno uz nas. To je bila internacionalna ekipa, imali smo fanove gde god bismo otišli".

Nikola Peković je trenutno prva zvezda Minesote.
"Nikola je jedan od najboljih centara lige. Srećan sam zbog njega, jer je veliki radnik. Ponekad mu kažemo da ne radi previše, jer ne treba dodatno da se širi i bude prevelik. Onda ne bi mogao da se kreće. Otkriću vam da će biti nagrađen novim ugovorom ovog leta. Biće jedan od najplaćenijih u timu. Ima šansu da bude deo Ol-star manifestacije", rekao je Porter.

(FOTO: Action Images)

 


tagovi

Kris VeberNBA ligaPeđa StojakovićSrbijaTeri PorterVlade Divac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara