""
""

Terzićev plan za Zvezdinih 6.000.000 evra: Ruiz u Turskoj za 600.000, Ristić i Plavšić donose 3.300.000

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.06.17. | 09:33

Određena granica koju moraju da probiju prodaje četvorice stranaca

Nema Evrope, nema para. Plan da se prošlog leta prihoduje novac od igranja u Evropi je završio pod kramponima Ludogoreca i Sasuola, Zvezda sada mora da rasprodaje da bi napunila kasu. Plan Zvezdana Terzića je da prodajama nosilaca igre iz prošle sezone, Crvena zvezda prihoduje 6.000.000 evra neophodnih za funkcionisanje kluba u narednoj sezoni i dovođenje pojačanja.

Izabrane vesti

Veliko pojačanje od prošlog leta Džon Ruiz će karijeru nastaviti u Turskoj. Samo je pitanje u kom klubu. Kostarikanca žele da dovedu Karabuk i Konja koji pripadaju „zlatnoj sredini“ tamošnjeg fudbala. Ruiz će jednom od pova dva kluba biti prodat za 600.000 evra. On je prošlog leta došao bez obeštećenja, imao je godišnju platu od 360.000 evra i potpisao je trogodipnji ugovor. Razočarao je igrama u Zvezdi, pa se na kraju čak može reći i da je Zvezda dobro prošla finansijski sa Kostrikancem i da će zaraditi.

Ruiz je prvi od četvorice stranaca koji će ovog leta napustiti Marakanu. Na prodaju su još Gelor Kanga, Mičel Donald i Damijan Le Talek. Terzićev plan je da od prodaja njih trojice prihoduje još 2.100.000 evra. Ukupno da se inkasira 2.700.000 od poekra legionara. Trojica pomenutih imaju još po godinu dana ugovora. Donald je priznao da želi da ode ovog leta, Le Talek je odavno rešio da napusti klub i niko neće plakati za njim, a mnogi jedva čekaju da vide leđa Geloru kangi koji nije opravdao velika očekivanja, ali i dalje drži najveću cenu među Zvezdinim strancima.

I dok bi četvorica inostranih fudbalera trebalo da donesu nešto manje od polovine planirane zarade, ostatak bi trebalo da nadomeste Mihajlo Ristić i Srđan Plavšić. Njih dvojica po Zvezdinoj proceni vrede 3.300.000 evra i velike su šanse da će biti prodati za pomenutu sumu. Za Plavšića se interesuju Seltik, Bazel i Sparta iz Praga, a najbliži je selidbi u češki klub koji je spreman da plati oko 1.600.000 evra evra za Atomskog mrava. Kada se odbije onih 20 odsto koji sleduju Spartaku, Zvezda će od Plavšića inkasirati oko 1.300.000 evra.

Kao što se mesecima ranije najavljivalo, Ristić je najbliži selidbi u Espanjol, a prema Terzićevoj računici taj transfer bi trebalo da iznosi oko 2.000.000 evra kako bi se dostigla zacrtana granica od 6.000.000 evra za prodaju šestorice igrača.

Takav je plan, a videćemo koliki deo će biti realizovan.

(FOTO: Star sport)


tagovi

FK Crvena zvezdaDamijan Le TalekDžon RuizGelor KangaMičel DonaldMihailo RistićSrbijaSrđan PlavšićSuperligaZvezdan Terzić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara