"Dele Ali"
"Dele Ali"

Tobdžijama u lice: Vilšer je bio “prevara“, Dele Ali je prava stvar!

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.02.16. | 12:12

Možda i prejaka izjava, ali činjenica je da je mladi fudbaler Totenhema 22 utakmice postigao isti broj golova kao i kolega iz Arsenala na čak 114

Dele AliImaju Englezi tu naviku da čim vide da neko njihov zna da pimpluje do deset odmah istog proglase za novog Maradonu. Uglavnom se odmah vidi da za takva poređenja nema osnova. I mada je Džek Vilšer zaista obećavao tek sada Englezi uviđaju kako izgleda kada ti je pred očima istinski vanserijski talenat. Totenhemov Dele Ali zaista jeste taj, a sasvim je drugo pitanje da li će taj potencijal pretičiti u veliku karijeru.

Počelo je kao u snu, pa je 19-godišnji vezista na svoje prve 22 utakmice u Premijer ligi već postigao sedam golova što je svakako odličan učinak za vezistu, posebno tako mladog. Uostalom, na istoj koti je trenutno baš taj Vilšer, iako on krčmi već šestu sezonu u eliti, iako su ga, istina, povrede užasno omele.

Izabrane vesti

Ali nema opravdanja, jer Vilšer kraj svog imena ima već 114 premijerligaških mečeva i samo šest golova u dresu Arsenala plus onaj jedan dok je bio na pozajmici u Boltonu. Podatak koji bi Roj Hodžson trebalo da ima u vidu kada bude odlučivao ko će igrati za Englesku na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Pod uslovom da Vilšer uopšte bude spreman za Euro.

Dele Ali je svakako favorit. U poslednjih 13 mečeva dao je ili namestio deset Totenhemovih golova. Nadmašio je i rekord Frenka Lamparda, koji je sa pet golova za Vest Hem u sezoni 1997/1998 do sada bio najefikasniji 19-godišnji vezista u Premijer ligi. Ali je krenuo još bolje, pa su iza njega ostali i Pol Skols, Dejvid Bekam, Stiven Džerard...

Sluti da bi Englezi konačno mogli da dobiju pravu zverku. Utisak je, prvu još od Vejna Runija.

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligaEvropaEngleskaDžek VilšerDele AliArsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara