""
""

Tojota brusi novo čedo za VRC drumove

Vreme čitanja: 1min | uto. 26.07.16. | 16:06

Uoči povratka Tojote u VRC konkurenciju 2017. fabrička ekipa na 5.000 kilometara dugom testu ispitala mogućnosti „vrc jarisa“

Tojota Gazo Rajing uspešno je obavila testiranje novog „vrc jarisa“ dugo više od 5.000 kilometara. Fabrički tim namerava da ovim vozilom uđe u VRC avanturu i povrati staru slavu iz vremena kada je Tojota harala reli svetom u „korolama“. Testiranje „jarisa“ počelo je u maju, a tim je do sada obavio deset testiranja. Direktor tima Tomi Makinen je izjavio da je proizvodnja dva automobila omogućila da se ekipa podeli u dve nezavisne celine.
„Radili smo naporno kako bi sve završili na vreme. Završili smo puno testiranja od maja pa smo zaglavili u rasporedu. Dodavanje drugog automobila nam je pomoglo da se podigne tempo kako bi unapredili razvoj testiranja“, rekao je Makinen.

Izabrane vesti

U Finskoj radi prvi test tim i usmeren je na pouzdanost i izdržljivost menjača i motora, dok druga ekipa tehnički razvija ogibljenje na drumovima širom Evrope. Na čelu testiranja je inženjer Tom Fovler, koji je prema izjavama zadovoljan „wrc jarisom“ koji po njemu raspolaže vrhunskim performansama.

„Nismo još započeli testiranje na asfaltu, ali već možemo reći da su performanse automobila zaista visoke. Bili smo u mogućnosti da radimo bez većih problema do sada“, rekao je Fovler.

U testiranje su uključena tri Finaca, uključujući i četverostrukog svetskog prvaka Makinena. Bivši Hjundaijev vozač Juho Haninen je bio glavni test vozač, uz Jarko Nikaru koji je takođe bio uključen u konačno zatezanje novog VRC vozila.

(FOTO: Action Images) 


tagovi

VRCTomi MakinenTojota

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara