""
""

Tomas za MOZZART Sport: Mislio sam da će ući!

Vreme čitanja: 3min | pet. 27.10.17. | 09:04

Čovek koji je promašio kada je bilo najvažnije. A pre toga sve ubacio

Utakmica za utakmicom. Jedna lopta odlučuje. Tako je bilo u Kaunasu, tako je bilo protiv Budućnosti. Evo i protiv izuzetno snažnog Makabija iz Tel Aviva. Bila je to broba na žilet što se kaže, a presudio je Dešon Tomas promašajem u poslednjem napadu na utakmici.

Izabrane vesti

Pitanje  je da li ima ijednog navijača Crvene zvezde  da se nije hvatao za glavu tokom čitavog meča zbog onoga što je Tomas radio. Ukupno je na meču imao - pazite: 28 poena (7/10 za dva, 4/6 za tri, 2/4 sa penala), pet skokova, dve asistencije. Ukupan indeks - 31. Nikada nije dao više poena nego večeras, nikada nije imao veći indeks nego večeras!

I pored takve utakmice promašio je kada je bilo najvažnije. Takav je sport, to je košarka, pa i život ako hoćete. Pre utakmice sve misli su bile usmerene ka Norisu Kolu i Pjeru Džeksonu. I onda se pojavi Tomas i odigra utakmicu karijere, utakmicu života.

Ali ona poslednja nije ušla…
Igrali smo pik'n'pop igru, trudili smo se da napravimo 'mis meč'. U tome smo uspeli, moj čuvar je bio odmaknut, uzeo sam taj šut... Situacija je izgledala prilično dobro. Dok sam bio u vazduhu osećao sam se dobro“, priča Tomas za MOZZART Sport posle utakmice.

I pored  svega što se dogodilo, iako je Makabi poražen, Tomas je bio vidno raspoložen.

Kaže nam da je mislio da lopta ide u obruč.
Cele večeri sam igrao jako dobro. Bio sam „vruć“. Sve što sam probao - ušlo je, ha-ha. Mislio sam da će i ta na kraju ući, mislio sam da ide. Radićemo na tim stvarima. Bio sam u poziciji, šutirao sam“, sabira utiske Tomas.

Dok razgovarate sa Tomasom jasno vam je da je njemu jasno gde je. U kom je gradu i protiv koga igra. Igrao je ranije i protiv Partizana, veoma je dobro upućen u ovdašnje košarkaške prilike i jako dobro zna kakva atmosfera vlada na Zvezdinim utakmicama.

Zato nam podvlači koliko je imao želje da odigra dobro u atmosferi koja druge zastrašuje, ali njega žargonski rečeno „loži“.
Bio sam jako, jako, jako motivisan! Znali smo posle poraza od Olimpijakosa da ne želimo dva poraza u nizu. Pokušali smo da se motivišemo koliko je god moguće. Trudio sam da doprinesem timu što sam više mogao“.

Podatak vredan pažnje - sećate li se prošlosezonskog meča u Pioniru protiv Anadolu Efesa? Možda i odlučujući duel koji je Zvezdu koštao prolaska u najboljih osam. Efes je tada slavio s 86:72, a, pogađate, Dešon Tomas je tada bio najefikasniji kod Pivara sa 17 poena. Voli čovek da igra u Beogradu, pa to ti je.

Pitali smo ga, za kraj, kako mu se čini ova „nova“ Zvezda?
Veoma su željni igre, borbeni su. Zvezda ima pristojne igrače u timu. Jako bučna publika je na njihovoj strani. Dobar su tim. Imaju igrače koji mogu da reše utakmice i igraju veoma snažno“, poručio je Tomas pre nego što se pridružio saigračima na putu ka klupskom autobusu.

Zanimljivost i podsećanje za kraj, Tomas je pre tačno dve godine, u oktobru 2015, povezivan sa dolaskom u Crvenu zvezdu. Ali, taj transfer se nije dogodio.  Čudni su putevi košarkaški.

(FOTO: Star Sport, MN Press)


tagovi

FK Crvena zvezdaDešon TomasEvroligaMakabi Tel Aviv

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara