"Paolo di Kanio"
"Paolo di Kanio"

TOP 10 radovanja menadžera – preko Maradone i Murinja do Di Kanija i Fergusona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 16.04.13. | 16:37

Apsolutni heroj prethodnog vikenda definitivno je menadžer Sanderlenda, koji je Crnim mačkama doneo prvi trijumf posle dužeg vremena, a pogotke svojih izabranika proslavljao kao da ih je on sam postigao

 

Paolo di Kanio10. Paolo di Kanio – Northempton 1:2 SVINDON – 31. decembar 2011 (Liga 2)

Izabrane vesti

Žoze Murinjo i Paolo di Kanio nemaju zajedničko samo proklizavanje na kolenima, koje je Portugalac demonstrirao kada je postigao izjednačujući pogodak protiv Barselone davne 2006 godine. Kontroverzni Italijan je kao menadžer Svindona proslavio pogodak Alana Mekkormaka u 93. minutu u stilu Gospodina posebnog, zbog čega je kažnjen sa 500 funti.

9. Alan Pardju – NJUKASL 1:0 Fulam – 7. april 2013 (Premijer liga)

Samo nedelju dana pre velikog Derbija Severa, menadžer Njukasla našao se na naslovnim stranama u meču sa Fulamom. Pardju je posle pogotka Papisa Sisea skočio u publiku, što je definitivno jedan od najčudnijih radovanja koje smo videli.

8. Slaven Bilić – Engleska 2:3 HRVATSKA – 21. novembar 2007 (Kvalifikacije za EURO 2008)

Bivši selektor Hrvatske potpuno je poludeo od radosti kada je Mladen Petrić postigao treći pogodak protiv selekcije Tri lava, u kvalifikacijama za EURO 2008.

7. Bobi Robson – ENGLESKA 1:0 Belgija – 26. jun 1990 (1/16 finala Svetskog prvenstva 1990)

Kako su se stvari odigravale na terenu, reprezentacija Engleske se već psihički pripremala za penale. Međutim, Dejvid Plat je imao drugih planova i prelepim volej udarcem doneo pobedu Lavovima, uz erupciju oduševljenja.

6. Žoze Murinjo – REAL MADRID 3:2 Mančester Siti – 18. septembar 2012 (Liga šampiona, grupna faza)

Kao što smo već napisali, Gospodin posebni je prvi put uklizavao od radosti 2006. godine, a drugi put se to dogodilo u meču sa Mančester Sitijem, kada je Kristijano Ronaldo postigao pobednički gol.

5. Dejvid Plit – Mančester Siti 0:1 LUTON – 14. maj 1983 (Divizija 1)

Ko bi mogao da zaboravi legendarno slavlje kontroverznog menadžera Lutona, kada je Radomir Antić postigao odlučujući pogodak, koji je Šeširdžijama obezbedio opstanak u tada najjačoj ligi Engleske.

4. Grejem Sunes – Fenerbahče 1:1 GALATASARAJ – 24. april 1996 (Finale Kupa Turske)

Kao da nije bilo dovoljno što je u pitanju najveći derbi u Turskoj, već je dodatni šmek dao i škotski stručnjak Grejem Sunes, koji je osvajanje Kupa ukupnim rezultatom 2:1 proslavio tako što je zastavu kluba zabio na centar igrališta.

3. Dijego Maradona – ARGENTINA 2:1 Peru – 10. oktobar 2009 (Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2010)

Jedan od najboljih igrača planete svih vremena bio je poznat po neobičnim proslavama golova u igračkim danima, a s istim trendom nastavio je i kao selektor Gaučosa...

2. Žoze Murinjo – Mančester junajted 1:1 PORTO – 9. mart 2004 (1/16 finala Lige šampiona, drugi meč)

Još jednom, Portugalac se našao na ovoj listi, ali ovaj put u pitanju je proslava gola Koštinje, koji je najavio Murinjov dolazak u Premijer ligu...

1. Ser Aleks Ferguson – MANČESTER JUNAJTED – Šefild Vensdej – 10. april 1993 (Premijer liga)

Svakako jedan od kultnih momenata u istoriji Crvenih đavola... Junajted je jurio prvu titulu još od 1967. godine, a pritom su gubili od Šefilda rezultatom 1:0 u borbi za trofej. Stiv Brus je izjednačio rezultat u 86. minutu, da bi gol za titulu postigao u šestom minutu nadokande... Ostalo je istorija!

(FOTO: Action Images)


tagovi

Alan PardjuArgentinaBobi RobsonDejvid PlitDijego MaradonaEngleskaEvropaGrejem SunesJužna AmerikaPaolo Di KanioPortugalser Aleks FergusonSlaven BilićTurskaŽoze Murinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara