Totalni reset Arsenala! Četiri gola za poluvreme, Obamejanov prvenac iz ofsajda, het-trik Remzija, tri asistencije Mhitarijana

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.02.18. | 20:17

Sjajna igra Tobdžija u ubedljivom slavlju protiv Evertona (5:1)

Nekada su velike promene neophodne kako bi se veliki timovi trgli iz letargije, a čini se da su promene u igračkom kadru Arsenala izuzeto prijale sastavu Arsena Vengera, koji je kao preporođen demolirao Everton na Emirejtsu – 5:1 (4:0).

Pjer Emerik Obamejan i Henrih Mhitarijan u potpunosti su resetovali engleskog velikana, čiji su igrači večeras istrčali na teren s namerom da smažu Karamele, pa spasa za ekipu Sema Alardajsa nije bilo. I to ne samo da nije bilo spasa već su gosti iz Liverpula poptpuno demolirani, primili su četiri gola za 37 minuta igre, a u prvom planu su se našle pridošlice u Vengerovom timu.

Izabrane vesti

Henrih Mhitarijan je zabeležio tri asistencije, dok je prvo poluvreme krunisao Obamejan, koji je efektno prebacio loptu preko Pikforda nakon dodavanja svog nekadašnjeg saigrača iz Dortmunda, ali se mora napomenuti da se u tom trenutku ipak nalazio u ofsajdu. Ali arbitri na čelu sa Nilom Svarbrikom to nisu videli, pa je na tribinama Emirejtsa nastala prava erupcija oduševljenja. Ipak, utakmicu je apsolutno obeležio sjajni Aron Remzi, koji je ostvario het-trik u večerašnjem slavlju svog tima. Mrežu nesrećnog čuvara mreže Evertona u prvom poluvremenu pogodio je i Loran Koščijenli.

Karamele lošije ode onoga što su odigrale u prvom poluvremenu jednostavno nisu mogle, pa su u nastavku meča ušle s namerom da promene sliku o sebi. Arsenal kao da je bio uljuljkan sigurnim vođstvom, pa su se njegovi igrači opustili, što su gosti iskoristili i preko Kalverta-Luina stigli do počasnog pogotka, a onda u nekoliko navrata propustili priliku da još koji put zatresu mrežu Petera Čeha. Ipak, iskusni čuvar mreže na kraju i povredeio, pa je na gol morao Ospina. Prinudno je na kraju prvog poluvremena zamenjen i Naćo Monreal, koji je dobio nezgodan udarac, pa domaći nisu želeli da rizikuju.

Tobdžije su se od žestokih naleta u prvih 45 minuta umorile. U nastavku meča izostala lepršavost u igri, ali je Ramzi ipak uspeo da dođe do svog trećeg pogotka nakon odličnog dodavanja Mhitarijana. Francuz je u završnici meča uvođenjem preporođenog Vilšira pokušao dodatno da trgne svoj tim, ali šestog gola nije bilo. Ipak, ono što je u prvom poluvremenu demonstrirao Vengerov tim sigurno će ohrabriti brojne pristalice Arsenala i probuditi veru da je plasman u Ligu šampiona ipak moguć. Arsenal u ovom trenutku ima pet bodova manje od četvrtoplasiranog Čelsija, ali i utakmicu više od gradskog rivala.

ENGLESKA 1 - 26. KOLO:

Subota

Barnli - Mančester Siti 1:1 (0:1)
/Gudmundson 82 - Danilo 22/

Bornmut  - Stouk 2:1 (0:1)
/King 70, Muse 79 - Šaćiri 5/

Brajton - Vest Hem 3:1 (1:1)
/Mari 8, Izkijerdo 59, Gros 75 - Čičarito 30/

Lester - Svonsi 1:1 (1:0)
/Vardi 17 - Fernandez 53/

Mančester Junajted - Hadersfild 2:0 (0:0)
/Lukaku 55, Sančez 68/

VBA - Sautempton 2:3 (1:2)
/Hegazi 4, Rondon 72 - Lemina 40, Stivens 43, Vord Praus 55/

Arsenal - Everton 5:1 (4:0)
/Remzi 6, 19, 74, Koščenli 14, Obamejan 37 - Kalvert-Luin 64/

Nedelja

15.15:  (2,15) Kristal Palas  (3,25)  Njukasl (3,60) 
17.30:  (2,20) Liverpul  (3,45)  Totenhem  (3,25) 

Ponedeljak

21.00:  (5,50) Votford  (3,80)  Čelsi  (1,65) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama


tagovi

Pjer Emerik ObamejanHenrih MhitarjanAron Remzi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara