Totenhem vezuje Alderveirelda na još jedno leto i aktivira zamršenu klauzulu

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.12.18. | 15:10

Mančester junajted u problemu

Zimski prelazni rok još nije ni počeo, a Mančester junajted se već našao u problemu zbog štopera kojeg silno želi.

Sa Ostrva je kao bomba odjeknula izjava Maurisija Poketina da će Totenhem aktivirati opciju "+1" u postojećem ugovoru Tobija Alderveirelda i tako onemogućiti Mančester junajted da lakšim putem dođe do toliko čekanog potpisa. To znači da će Alderveireldu ugovor automatski biti produžen do juna 2020. godine. Poketino je ovom izjavom praktično otvorio vrata realizacije kompleksne klauzule koja kaže da će Alderveireld moći da napusti Totenhem za samo 28.000.000 evra, ali samo pod posebnim uslovima. 

Izabrane vesti

Naime, ova klauzula biće aktivirana samo u poslednje dve nedelje letnjeg prelaznog roka, odnosno u poslednje dve sedmice avgusta 2019. godine. U međuvremenu, Totenhem će imati mogućnost da pregovara sa potencijalnim kupcima o visini obeštećenja, odnosno da proba još jednom da obnovi ugovor Alderveireldu i tako do kraja sledećeg leta izbriše ovu klauzulu. To dalje znači da će za Mančester junajted biti onemogućeno da sa belgijskim štoperom samostalno pregovara ove zime o potencijalnom dolasku narednog leta bez obeštećenja, ili ove zime za simbolično obeštećenje. 

Alderveireld je prvo ime na Junajtedovoj listi želja praktično još od prošle zime, pošto ga je sada već bivši trener Đavola Žoze Murinjo projektovao kao nosioca odbrane počev od leta za nama. Ipak, zbog sukoba sa direktorom Edom Vudvordom Murinjo je ostao uskraćen za potpis u transferu koji je trebalo da bude težak između 40.000.000 i 50.000.000 evra. Alderveireld je ostao u Totenhemu i gotovo je neprikosnoven u sistemu Maurisija Poketina

Alderveireldova trenutna plata je oko 85.000 evra sedmično, a tokom poslednjih pregovora sa Totenhemom zahtevao je blizu 200.000 evra. 

Foto: Reuters


tagovi

Tobi AlderveireldZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara