protiv Aleiša Vidala u susretu sa Barselonom
protiv Aleiša Vidala u susretu sa Barselonom

Transfer kada mu vreme nije: Las Pаlmas prodao plejmejkera za 25.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | pet. 16.02.18. | 09:28

Španski klub duplirao najveću prodaju u istoriji kluba

Prelazni rok je odаvno završen u većini evropskih liga, ali u Španiji je sinoć odjeknula mala transfer bomba. Las Palmas je prodao najboljeg igrača i plemejkera Džonatana Vijeru za 25.000.000 evra. Kupci su naravno, Kinezi!

Peking Guam je u finišu fudbalske pijace u Kini izdvojio veliki novac za španskog vezistu i dobio atraktivno pojačanje. Vijera će se priključiti zemljaku Džonatanu Sorijanu, a trener Rodžer Šmit je dobio materijal da napadne titulu. Pored dvojice Španaca na raspolaganju će imati i Sedrika Bakambua kojeg je platio 40.000.000 evra Viljarealu, a odranije je u ekipi i Renato Augusto koji je nezamenjivi starter u reprezentaciji Brazila.

Izabrane vesti

Vijera je već godinama najbolji igrač Las Palmasa, a ove zime ga je želeo Rafa Benitez u Njukaslu. Ipak, nije bio spreman da izdvoji 25.000.000 evra koliko je Las Palmas potraživao na ime otkupne klauzule.  Kinezi nisu imali taj problem i Las Palmas je ostvario rekordnu prodaju u istoriji kluba. Prethodna najveća prodaja je bio transfer Rokea Mese u Svonsi prošlog leta za 12.500.000 evropskih novčanica.

Odlično je prošao i Vijera koji će u Kini zarađivati 6.000.000 evra godišnje kada se odbiju porezi. Tri puta više nego na Pirinejima.

(FOTO: Action images)


tagovi

Džonatan Vijera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara