"Ruben Neves na derbiju sa Sportingom"
"Ruben Neves na derbiju sa Sportingom"

Transfer kome se svi čude: Porto prodao reprezentativca u Drugu ligu! Zna se zbog čega, zna se i zbog koga...

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.07.17. | 11:24

Ruben Neves se seli u Englesku i obara rekord

Ruben Neves na derbiju sa SportingomPosle Andrea Silve u Milanu, Porto je realizovao još jedan veliki transfer. Drugi najskuplji ovog leta. Ponovo je u centru pažnje momak od koga se očekivalo da u bliskoj budućnosti bude oslonac igre slavnog kluba. Nažalost navijača na stadionu Dragao, Ruben Neves napušta Portugal i seli se u - Englesku.

Ne ni u Liverpul, ni u Čelsi, koji su ga jurili sedmicama. Štaviše, neće - bar ne odmah - igrati ni u Premijer ligi. Mladi reprezentativac odlazi u Vulverhempton, člana Čempionšipa, koji ima velike planove da se vrati u elitni rang ostrvskog fudbala.

Izabrane vesti

Vukovi su pristali da plate Portu 18.000.000 evra. Pominju se još dodatna 2.000.000 na ima bonusa, ali ovaj novac odmah leže na račun Zmajeva i to je njima najbitnije.

Zbog čega?

Pozdrav sa Radžom NajngolanomUpravo u spoznaji da je prodat za 18.000.000 evra leži odgovor na pitanje koje muči fudbalski svet, jer su se mnogi ljubitelji sporta začudili otkud to da Porto šalje igrača u Drugu ligu Engleske. Naime, ovog leta plavo-beli su se našli pod žestokim pritiskom UEFA, pretila im je kazna zbog nepoštovanja finansijskog fer-pleja i zato su morali da „ispeglaju“ poslovne knjige, odnosno da prodajom igrača nadoknade minus napravljen kupovinom u prethodnih nekoliko prelaznih rokova.

Najpre je Andre Silva završio u Milanu za 38.000.000 evra, Loren Depotr u Hadersfildu za 5.000.000, a knjige su „namirene“ odlasicma manje atraktivnih igrača poput Kasame u Borusiju iz Menhengladbaha, Andresa Fernadeza u Vikljareal i Igora Ličnovskog u meksičku Nekaksu. Užurban proces završen je transferom 20-godišnjeg centralniog veznog, Nevesa.

Zbog koga?

Iza celog posla stoji Žorž Mendeš. Superagent, jedan od najuticajnijih ljudi u fudbalskom svetu, u maju je u Vulverhemption odveo Nuna Espirita Santa - inače svog prvog klijenta koji mu je otvori vrata menadžerisanja - a ovaj je na konkretan način pomogao i bivšem, ali i sadašnjem klubu. Portu da poštuje pravila finansijskog fer-pleja i izbegne kaznu, a Vukovima da dobiju igrača koji svakako potencijalom prevazilazi kvalitet Čempionšipa.

Ruben Neves, takođe Mendešov klijent, će u ponedeljak doputovati na Molino na lekarske preglede i potpis četvorogodišnjeg ugovora. Postaće najskuplje pojačanje u istoriji kluba, jer će za 3.000.000 nadmašiti ofanzivca Eldera Kostu, plaćenog prošlog leta Benfiki 15.000.000 evra. On je peto pojačanje Vukova, pre njega su potpisali desni bek Fil Ofosu Aje (Ajntraht Braunšvajg, bez obeštećenja), štoper Rajan Benet (Norič, bez obeštećenja), levi bek Beri Daglas (Konja, 1.140.000) i štoper Roderik Miranda (Rio Ave, 3.000.000).

Vulverhempton je dobio igrača koji dosta obećava. Zvanično je Ruben Neves najmlađi kapiten u istoriji Lige šampiona (imao 18 godina i 221 dan protiv Makabija 2015), iste godine postao je najmlađi debitant u istoriji mlade reprezentacije Portugala (na EP u Češkoj), odlikuje ga stabilnost u igri ispred svog kaznenog prostora i siguran pas, ali sve to bi tek trebalo da potvrdi na znatno zahtevnijem nivou.

(FOTO: Action images)


tagovi

Ruben NevesPortugalPortoEvropaEngleskaČempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara