""
""

Trećeligaš osvojio Kup Austrije, ali mu UEFA ne da u Ligu Evrope

Vreme čitanja: 1min | sub. 01.06.13. | 23:58

Iako je Pašing stekao pravo da igra u Evropi, problem je što imaju istog gazdu kao i Red Bul Salcburg

Austrijski trećeligaš Pašing je ostvario senzacionalan uspeh osvajanjem nacionalnog kupa čime je kao i bilo koji drugi klub koji su svojoj zemlji napravi sličan uspeh, stekao pravo da igra Ligu Evrope. Ali, UEFA im ne dozvoljava. Nisu u pitanju ni finansije, ni stadion već ima vlasnika.

Izabrane vesti

Jer Pašing je 80 odsto u vlasništvu kompanije Red Bul kojom drma milijarder Diter Matešic. Isti čovek i njegova kompanija su vlasnici Red Bul Salcburga, vicešampiona Austrije koji igra kvalifikacije za Ligu Šampiona. A, ako Red Bul Salburg ispadne u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona stekao bi se uslov da igra u Ligi Evrope gde bi kroz kvalifikacije mogao da dođe i Pašing.

UEFA striktno zabranjuje da dva kluba u istom takmičenju imaju istog vlasnika. Administracija evropske kuće fudbala je najavila da će pregledati službene registracije svih klubova tek kada nacionalni savezi prijave klubove za igranje u međunarodnim takmičenjima, a poslednji je rok je 3. jun.

Bude li Pašingu zabranjeno da igra, u pretkolo kvalifikacija za Ligu Evrope će ići petoplasirani klub iz prvenstva – Volfsberger.

Zanimljivo je da je Pašing, iako je osvojio Kup Austrije, ostao bez plasmana u drugu ligu jer im je danas u poslednjem kolu treželigaškog takmičenja, LASK Linc pobegao za dva boda i osvojio prvo mesto. 


tagovi

AustrijaDitrih MatešicEvropaLiga Evropemeđunarodni fudbalPašingRed Bul SalcburgUEFA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara