""
""

Tuča koja je skupo koštala Čelsi i Totenhem...

Vreme čitanja: 1min | pon. 16.05.16. | 21:25

Plavci i Pevci plaćaju preko 750.000 evra zbog incidenata na Stamford Bridžu

Fudbalska asocijacija Engleske izrekla je novčane kazne Čelsiju i Totenhemu zbog incidenata tokom okršaja Premijer lige pre nekoliko nedelja na Stamford Bridžu (2:2). Utakmica velikih londonskih rivala obilovala je tenzijom i incidentima, a Plavci su golovima za remi omogućili Lesteru da osvoji šampionsku titulu.

Izabrane vesti

Klubovi su kažnjeni od strane FA jer nisu uspeli da održe pod kontrolom svoje igrače i zvanične predstavnike. Plavci će platiti 476.000 evra, dok su Pevci kažnjeni sa 286.000. Zanimljivo, oba kluba terete se da su prekršili pravilo E20 koje kaže da su klubovi dužni da drže pod kontrolom igrače i zvanična lica.

Totenhem je na samom meču imao čak devetoricu fudbalera sa žutim kartonima, što je ujedno i rekord Premijer lige, dok su s druge strane trojica igrača Čelsija upisana u beležnici Marka Klatenburga.

FA Engleske je napomenuo i da je ovo Čelsiju četvrti put da krši ovo pravilo, dok je Totenhemu drugi i opomenuo klubove da pripaze na ponašanje u budućnosti, jer će sledeća kazna biti rogoroznija.  

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligakaznaEngleskaČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara