"Procenti kažu..."
"Procenti kažu..."

U susret žrebu: Tobdžije ruše bavarske šampione, Građani opet udaraju na Žuti zid?

Vreme čitanja: 1min | čet. 12.12.13. | 19:33

S obzirom da klubovi iz istih zemalja ne mogu jedni na druge, već se da naslutiti ko će na koga u osmini finala

Procenti kažu...Nejaki su otpali, a velikani ostali da se rvu za titulu šampiona Evrope. Doduše, obračuni će krenuti tek od februara, ali ćemo već posle žreba u ponedeljak moći da naslutimo ko bi morao u četvrtfinale, a ko bi trebalo da se posveti domaćem šampionatu.

U stvari, možda možemo da krenemo već sada?

Izabrane vesti

Naime, pravilo Uefe po kojem u osmini finala Lige šampiona ne mogu da igraju timovi iz istih zemalja značajno sužava prostor za spekulacije s obzirom da su među 16 najboljih po četiri ekipe iz Engleske (Čelsi, Mančester Siti, Arsenal i Mančester junajted) i Nemačke (šampioni iz Bajerna, prošlosezonski finalisti iz Borusije, te Bajer Leverkuzen i Šalke), kao i trio iz Španije (Barselona, Real, Atletiko).

Podsetimo, tu su i Milan, Pari Sen Žermen, Zenit, Galatasaraj i Olimpijakos.

Elem, pedantni statističari izračunali su (pogledajte tabelu) da postoji više od 30 odsto šanse da se već u prvim mečevima nokdaun faze sastanu Arsenal i Bajern, Mančester  junajted i Šalke, Mančester Siti i Borusija Dortmund, kao i Čelsi i Bajer.

Naravno, to su samo procenti. Kuglice će odlučiti. 

(FOTO: Twitter, @2010MisterChip)


tagovi

ArsenalAtletiko MadridBajer LeverkuzenBajern MinhenBorusija DortmundČelsiEvropaGalatasarajLiga šampionaMančester SitiMilanOlimpijakosPari Sen ŽermenReal Madridžreb Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara