""
""

Udesi i izletanja na 49. Srbija reliju

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.09.16. | 15:24

Posle velikog broja odustajanja, ali i udesa, „odlukom publike“ da ne napusti restriktivne zone izletanja otkazan poslednji specijalni ispit na užičkim drumovima

Prašnjavi užički drumovi ugostili su prethodnog vikenda majstore volana 49. Srbija relija. Karirana zastavica označila je start u petak uveče u centru Užica, odakle je u najznačajniji pohod reli sezone ceremonijalno krenulo 38 posada, iako je prema prvobitnim najavama za start prijavljeno čak 50.

Izabrane vesti

U subotu je voženo ukupno šest specijalnih brzinskih ispita. Već na prvom ispitu odustale su dve posade koje nisu uspele da startuju. Na kraju prvog dana sve brzinske ispite, uslovno rečeno, apsolviralo je 25 posada. Iz ovog broja izuzimamo 13 posada koje su odustale već na prvim užičkim krivinama. Izdvajamo slučajeve posade Vladimir Zečević i Dario Konstantinović, kao i takmičarskog sastava Tomo Nikolić i Sreten Todorović koji su uspeli da saniraju svoja vozila do starta drugog trkačkog dana.

Konačno, posle cilja na šetom specijalnom ispitu u subotu, najbrža je bila posada „ford fijeste r5“ u sastavu Rašid al Ketebi i Karina Hepereire. Oni su za 24 sekunde bili brži od Plamena Stajkova i Davida Kvaretšelija u „micubiši lanseru 9“.  Iza njih su u tom momentu bili Jordan Atanasov i Angel Baktaklijev. U tom momentu najuspešniji srpski takmičari bili su Vladica Rabrenović i Peter Henel u „reno kliju r3“

Nadalje, odnosno drugog dana Srbija relija u intinereru su bila zavedena četiri brzinska ispita. Prvi brzinac statovao je u zakazano vreme, ali su  Rašid al Ketebi i Karina Hepereire izleteli sa staze, nakon čega su prevezeni u bolnicu, a prvi specijalni ispit za taj dan prekinut.

Užički drumovi u tom momentu već su desetkovali redove majstora volana. I drugi brzinski ispit je na žalost prekinut posle izletanja Vladimira Zečevića i Darija Konstantinovića. Koliko je sve u to trenutku bilo ozbiljno govori podatak da je motor njihovog vozila od siline udara napustio karoseriju. Na svu sreću, a sem materijalne štete u ovom udesu takmičari nisu ozbiljnije povređeni.

Na kraju priče, vredno je spomenuti da treći brzinski ispit nije ni startovao. Naime, organizator nije uspeo da ukloni radoznalu publiku iz zone mogućih izletanja, pa je karirana zastavica na startu i cilju poslednje runde na 49. Srbija reliju izostala.

Generalni plasman

1. Plamen Sajkov / David Kvaretšelija, Bugarska
2. Jordan Atanasov/Angel Bataklijev, Bugarska
3. Vladica Rabrenović/Peter Henel, Srbija

RC1
1. Plamen Sajkov / David Kvaretšelija, Bugarska
2. Jordan Atanasov / Angel Bataklijev, Bugarska
3. Georgi Vasilev / Stefan Dobrev, Bugarska

RC3
1. Vladica Rabrenović / Peter Henel, Srbija
2. Vitorio Popov / Hrist Popov, Bugarska

RC4
1. Dilian Stankov / Mladen Kračev, Bugarska
2. Mihail Simeonov / Vasili Georgiev, Bugarska
3. Jordan Božič / Galin Getov, Bugarska

RC5
1. Rok Jerkič / Kristjan Prelaz, Slovenija
2. Diana Stojanova / Ivanela Ivanova, Bugarska
3.Uroš Simić /Igor Kadić, Srbija

HRT
1. Grigor Grigorov / Daniel Milenkov, Bugarska
2.Miroslav Angelov / Kolojan Atanasov, Bugarska
3. Hristo Gerov / Jordan Jordanov, Bugarska

N1
1. Luka Kotočević / Dejan Pejić, Srbija
2. Nenad Filipović / Milan Ninović, Srbija

(FOTO: Printscreen)


tagovi

UžiceSrbija reliSAKSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara