"atmosfera iz Humske"
"atmosfera iz Humske"

Uefin postupak protiv večitih: Rasizam ili Mladić? Na udaru i “nimalo diplomatski“ Zenit

Vreme čitanja: 1min | pet. 24.11.17. | 21:17

Crno-beli i za neke druge, sitnije probleme u organizaciji

atmosfera iz HumskeDežurni krivci? Ili se to samo nama čini iz subjektivnih razloga? Uefa očigledno na sve gleda drugačijim očima, pa je danas saopšteno: Evropska fudbalska federacija pokrenula je disciplinske postupke protiv Crvene zvezde i Partizana zbog, citiramo, "rasizma" na utakmicama sa BATE Borisovim, odnosno Jang Bojsom.

Rasizam, naravno, nije baš najprigodnija reč jer su svi mediji saglasni da se ovde pod time misli na slogane podrške Ratku Mladiću, a ni u Hagu se njemu nije sudilo za zločine po rasnoj osnovi. Ali, čini se da je jasno šta je zasmetalo Uefi, koja ima nultu toleranciju prema mešanju politike u sport.

Izabrane vesti

Podsetimo, navijači Zvezde su u Belorusiji istakli transparent sa natpisom: "Hiljadu doživotnih da su ti dali, častan Srbin tebe slavi". Partizanovi navijači su u Humskoj kratko naveli: "Nek je tvojoj majci hvala". To što su "sakrili poentu" nije zamaskiralo nameru.

Na udaru su se našli i navijači Zenita. U Sankt Peterburgu doduše nisu bili nimalo diplomatski nastrojeni, pa je na velikoj paroli pisalo: "Ratko Mladić je srpski heroj".

Zenit je otpužen i za korišćenje priotehnike, Zvezda "samo" za rasizam, a Partizan i za seriju manjih prekršaja: upad navijača na teren, pirotehniku naravno, nepropisno ponašanje navijača, odnosno korišćenje razglasa (?!), blokirana stepeništa, neakreditovanih predstavnika medija na terenu.

Ali u ovom slučaju, samo je jedna tačka optužnice zaista bitna.

(FOTO: Action Images)


tagovi

FK Crvena zvezdaLiga EvropeFK PartizanRusijaSrbijaUEFA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara