""
""

Đukić o 3-5-2: Hteli smo da se obezbedimo, Jevtović odličan

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.11.17. | 19:04

„Igrači obukli kombinezon da bi dobili Voždovac“, kaže trener Partizana

Opcija više za struku Partizana. Prvi put otkako se vratio u srpski fudbal Miroslav Đukić je pribegao formaciji 3-5-2, koja se tokom utakmice sa Voždovcem povremeno menjala u 5-3-2 i na taj način, uveren je, dobio jedan od mogućih načina igre u finišu jesenje sezone.

Izabrane vesti

Iako je bilo manjih propusta, taj novi raspored igrača dao je rezultat – a to je u fudbalu najvažnije – pošto je u susretu vanrednog 19. kola Superlige šampion slavio 1:0 na krovu tržnog centra u Zaplanjskoj ulici.
„Voždovac je uporna ekipa, hteli smo da se obezbedimo pozadi, znali smo da domaćin napada sa dosta igrača, upada u prostore, pa je ideja bila da se zaštitimo. A da ih u napadu ugrozimo preko ofanzivnih bekova“, obrazložio je Đukić.

Promena formacija posledica je povlačenja Marka Jevtovića iz rednjeg reda u poslednju liniju odbrane, što visokom vezisti nije prvi put da igra ispred golmana, jer je u vreme trenerskog mandata Ivana Tomića isprobavan kao štoper u kontrolnim utakmcama. Danas je igrao pored Milana Mitrovića i Bojana Ostojića, koji je 3-5-2 iskusio i u Čukaričkom.
„Zadovoljan sam tom formacijom. To je jedna opcija više, igrači su to brzo shvatili i dobro odradili sve zadatke. Naravno, potrebno je vreme da bi sve izgledalo bolje. Jevtović je bio odličan. Marko ima dobar izlazak iz poslednje linije s loptom, može da nam pruži dobre rezultate u tom segmentu. Videćemo šta ćemo dalje“.

Jevtovićev učinak bio bi još bolji da je u 81. minutu iskoristio jedanaesterac, ali mu je Zoran Popović „skinuo“ udarac sa 11 metara.
„To je sastavni deo fudbala. Ekipa je znala da neće imati mnogo šansi. Zato su igrači obukli radni kombinezon i mnogo radili da bi pobedili Voždovac“, slikovit je Đukić.

Njegov najveći problem u ovom trenutku su povrede. Od ranije ne može da računa na Nebojšu Kosovića, poslednje dve utakmice propustio je Miroslav Vulićević, a za naredne tri sigurno neće moći da računa na Marka Jankovića.
„Povrede su normalne zbog velikog broja utakmica, međutim, momci koji dobijaju šansu pružaju sve od sebe, a ekipa izvlači na svojim leđima“, dopunio je strateg Partizana.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Milan JevtovićMiroslav ĐukićFK PartizanSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara