""
""

Umakao maleru: Borković konačno na podijumu u Nemačkoj!

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.06.16. | 14:23

Na kišnoj stazi Ošersleben u nemačkoj, Dušan Borković konačno konkretnan i dovoljno ubojit za osvajanje dva druga mesta i najviše bodova ovog trkačkog vikenda u TCR seriji

Dušan Borković konačno uspeva da savlada maleričnu seriju izletanja u Imoli i na Salcburgringu. Vrteo se Seat „leon“ našeg asa kao balerina po klizavoj stazi, ali je ovoga puta Borković uspeo da delimično iskoristi prednost pol pozicije i zauzme drugo mesto na prvoj trci u Ošerslebenu. Kada već govorimo o izletanjima u prvoj trci u Nemačkoj ih je bilo zaista mnogo. Desilo se da je Borković snažno proklizao u zaštitni pojas u bočnoj putanji, ali ovoga puta po „leona“ nije bilo posledica, pa je vozač B3 rejsing tima ipak uspeo da se neoštećen vrati na stazu samo sa izgubljenom vodećom pozicijom, ali i dalje konkurentan.

Izabrane vesti

Sve se rešavalo u poslednjim krugovima, delovalo je da Borković ne može više od trećeg mesta, ali onda se desilo malo čudo. Naš vozač je uspeo da obiđe Džejmsa Neša, i tako ode do dugo očekivanog podijuma.

Prvi na ovoj TCR trci je bio Met Homola, dok je iza našeg automobiliste kao trećeplasirani  kroz cilj prošao Džejms Neš. Tako je izgledala prva trka, ali ona je bila samo uvertira za veliki spektakl na stazi koga je priredio naš automobilista.

U drugoj trci na Ošerslebenu Borković je uprkos obrnutom rasporedu starta bio još sigurni i ubedljiviji. Ponovo je zauzeo drugu poziciju, tako da posle ovog trkačkog vikenda ima prokljižena ukupno četiri podijuma u ovogodišnjim nastupima u TCR seriji. Prvi u ovoj trci bio je Pepe Oriola, dok je treće mesto zauzeo Džejms Neš. Ako uzmemo sve u obzir vozač B3 rejsing tima ovoga vikenda ima razloga za zadovoljstvo jer je sakupio najviše bodova i potpuno realizovao takmičarski cilj na stazi u Ošerslebenu.

(Foto: PR TEAM)


tagovi

TCRDušan Borković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara