""
""

Umesto 10:0, Pancerima je i džek-pot Gomeza bio dovoljan za prvo mesto (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.06.16. | 19:52

Nemačka dominirala svih 90 minuta protiv Severne Irske, ali je slavila minimalnim rezultatom uprkos brojnim prilikama

Nemačka je danas mogla da završi grupnu fazu sa još bar deset golova na kontu, ali je posle 90 minuta ogromne dominacije i gaženja Severne Irske utakmicu okončala samo sa minimalnom pobedom od 1:0. Pogodak odluke za prvo mesto u grupi C postigao je Mario Gomez u 30. minutu, posle nesebične asistencije Tomasa Milera.

Izabrane vesti

Bio je ovo prvi pogodak napadača Bešiktaša na velikim takmičenjima u belom dresu još od Evropskog prvenstva 2012. godine, ali je važan jer je Nemačkoj doneo čelnu poziciju u grupi C, pa će Panceri mirno sačekati ime potencijalnog rivala u osmini finala, a to će biti jedan od trećeplasiranih timova iz grupa A, B ili F u zavisnosti od toga ko prođe dalje. Trenutno su u opticaju Albanija i Slovačka...

Današnji poraz zadovoljio je Severnu Irsku, koja je bila izuzetno inferiorna, a da nije na golu imala raspoloženog Majkla Mekgoverna koji je u pojedinim trenucima zaustavljao udarce Pancera čak i donjim delom stomaka, doživela bi pravu katastrofu. Njihovi navijači bili su raspoloženi, a što su Gece, Miler i ostali Nemci više promašivali izgledne prilike, fanovi Severne Irske su sve jače pevali i nadali se ulasku Vila Griga, kojeg ni danas nisu dočekali na terenu.

Nemačka je promašivala nestvarne šanse, najviše ih je imao Tomas Miler, koji već 270 minuta ne može da razbije maler, pa je jasno da mu ovo Evropsko prvenstvo, za razliku od nekih ranijih takmičenja nije najbolje počelo.

Ako nešto može da ohrabri selektora Joakima Leva, onda je to igra u polju Pancera koja je bila besprekorna, ali je jasno da realizacija mora da se popravi jer onoliko promašenih šansi (čak 26 šuteva na gol, devet puta u okvir) je stvarno mnogo i može da se obije o glavu u nokaut fazi.

Što se tiče loših Iraca, oni su primarni plan ispunili, izgubili su samo sa 1:0, pa sa tri boda i gol razlikom 2:2, imaju šanse da se nađu među četiri najbolja trećeplasirana tima. Ali, o tome ćemo više znati tek kada se završe i ostali mečevi u grupama.


SEVERNA IRSKA - NEMAČKA 0:1 (0:1)
/Gomez 30/

Stadion: Park prinčeva, Pariz;
Kapacitet: 48.712;
Sudija: Klemon Turpan (Francuska);

SEVERNA IRSKA (3-4-2-1): Makgovern - Ketkart, Makali, Dž. Evans - Hjuz, K. Evans (od 84. Mekgin), Dejvis, Makner - Vord (od 70. Maginis), Dalas - Vašington (od 59. Laferti).

NEMAČKA (4-2-3-1): Nojer - Kimih, Boateng (od 76. Hevedes), Humels, Hektor - Kedira (od 69. Švajnštajger), Kros - Miler, Ozil, Gece (od 55. Širle) - Gomez;


GRUPA C - 3. KOLO

Ukrajina - Poljska 0:1 (0:0)
/Blažčikovski 54/

Severna Irska - Nemačka 0:1 (0:1)
/Gomez 30/

TABELA: Nemačka 7, Poljska 7, Severna Irska 3, Ukrajina 0. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

reprezentativni fudbalreprezentacija Severne IrskeFudbalska reprezentacija Nemačkemeđunarodni fudbalEvropaeuro 2016

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara