""
""

Uplašeni Murinjo je u polufinalu! Marsijal i Ibra ugrejali srca na Teatru snova (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.11.16. | 22:56

Mančester Junajted u najjačem sastavu savladao Vest Hem

Postoji neko džentlmensko pravilo da treneri u Liga kupu Engleske ne igraju sa najjačim timovima i da šansu daju rezervistima i mladim igračima. Svi se drže toga. Čak ni drugoligaš Lids sinoć nije igrao sa najjačim sastavom protiv Liverpula.

Izabrane vesti

Jedini koji ne haje za tu tradiciju je Žoze Murinjo. Menadžer Mančester Junajteda je večeras opet - kao i u osmini finala protiv Mančester Sitija - izveo najjači tim i savladao Vest Hem sa 4:1 za plasman u polufinale.

Naravno, nema ništa loše u tome da neko želi da pobedi i osvoji trofej zbog toga se i igra. Ali na Ostrvu tradicija znači nešto i do nje se drži... A Liga kup baš i nema toliku težinu.  

Iako nije vodio tim sa klupe zbog suspenzije, Murinjo je naravno odredio tim i komandovao svom vernom saradniku Rui Fariji u meču protiv rivala koji je pre samo tri dana odneo bod sa Old Traforda u Premijer ligi.

Murinjo je izveo praktično najjači tim koji je imao na raspolaganju u ovom trenutku: De Hea - Valensija, Roho, Džons, Šo - Erera, Kerik - Mhitarjan, Runi, Marsijal - Ibrahimović.

Nije bilo samo Mate i Pogbe...

Bilić na drugoj strani jeste izašao sa takođe jakim timom i sa mnogim starterima iz Premijer lige, ali i sa mladićima poput Flečera i Fernandesa.

Junajted je put ka pobedi utabao već u drugom minutu kada je Mhitarjan sjajnim pasom pronašao Ibrahimovića, a ovaj rutinski savladao Adrijana koji ga je tom prilikom potkačio po nozi. Ipak, nekadašnji Junajtedov klinac Flečer je uspeo da izjednači pošto je De Hea prethodno slabo inetervenisao kod šuta Pajea.

Gosti su na odmor otišli sa zadovoljavjućih 1:1, ali kako je krenulo pvo, tako je domaćin dobro otvorio i drugo poluvreme. Marsijal je dao treći gol u sezoni posle još jedne asistencije Mhitarjana kojoj je prethodio fenomenalan potez Valensije. U 63. minutu, Marsijal je postigao i drugi gol, ovoga puta je Valensija bio asistent, da bi tačku stavio Ibrahimović.

Meč će se pamtiti i po tome što se Murinjo smilovao da u finišu meča pruži prve minute u sezoni Bastijanu Švajnštajgeru.

Pored plasmana u polufinale gde ga čekaju Liverpul, Sautempton ili Hal Siti, najveći dobitak za Junajted je Henrik Mhitarjan koji je večeras napokon podsetio na igre iz Dortmunda.

LIGA KUP ENGLESKE - 1/4 FINALE

Utorak
Hal - Njukasl 3:1 (1:1, 0:0, 0:0)
/Snodgras 99 - Dijame 98/

Liverpul - Lids 2:0 (0:0)
/Origi 77, Vudburn 81/

Sreda
Arsenal - Sautempton 0:2 (0:2)
/Klasi 13, Bertrand 38/

Mančester Junajted - Vest Hem 4:1 (1:1)
/Ibrahimović 2, 90+3, Marsijal 48, 62 - Flečer 35/

(FOTO: Action images)


tagovi

Žoze MurinjoPremijer ligaLiga kup EngleskeHenrih MhitarjanEvropaEngleskaAntoni Marsijal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara