"Darko Brašanac"
"Darko Brašanac"

Usijanje na Vračaru: Partizan jedva do bodova, tuča Lazovića i Kneževića! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.03.14. | 16:23

Brašanac spasilac crno-belih koji su u samo pet minuta ispustili dva gola prednosti, ali su na kraju slomili otpor Rada. Sudija Marko Popović pokazao dva crvena kartona

Darko BrašanacOd gotovog umalo veresija. Apsolutna dominacija Partizana u prvih 70 minuta susreta sa Radom u 19. kolu Superlige, ali na kraju tesna pobeda i tuča koja je bacila mrlju na meč u kojem je viđeno šest golova i koji su crno-beli na kraju rešili u svoju korist sa 4:2.

Nikola Drinčić i Andrija Živković su u prvom poluvremenu doneli gostima veliku prednost, činilo se da Rad neće moći ni da zapreti srpskom šampionu, ali se sve promenilo kada je na teren ušao Ognjen Ožegović, doskrašnji napadač Crvene zvezde, koji je uneo preko potrebnu energiju u tada usnuli tim Građevinara. Pogodak Ožegovića u 72. minutu potpuno je otvorio meč, da bi već u 77. Nenad Injac anulirao prednost Partizana.

Izabrane vesti

Najveća uzbuđenja su, međutim, tek usledila.

Nesigurna odbrana Rada još jednom je poklekla u 80. minutu pošto je Branislav Danilović makazice Predraga Luke spustio tačno na nogu Darka Brašanca, kojem sa dva metra nije bilo teško da postigne odlučujući gol.

Ali, i da označi početak neviđenog meteža ispred Radovog gola.

Sve u režiji iskusnog, ali i previše nervoznog Danka Lazovića, kojeg je sudija Marko Popović već na startu meča trebalo da smiri žutim kartonom zbog žustrih prigovora. Nije to učinio, a Lazović je postajao sve agresivniji.

Čim je šut Brašanca završio u mreži Građevinara Lazović je, umesto da proslavi sa saigračima, krenuo ka Srđi Kneževiću, bivšem štoperu Partizana, i počeo da ga provocira. Knežević ga je odmah uhvatio za gušu, Lazović mu je uzvratio udarcem u lice, obojica su se ubrzo našli na zemlji, a svi igrači obe ekipe, pa i oni sa klupe, umešali u fizičku raspravu u kaznenom prostoru domaćeg tima.

Epilog – crveni kartoni za Kneževića i Lazovića, koji su zaslužili i dužu suspenziju od automatske kazne jednog meča neigranja.

Kad su se strasti smirile - smirio se i ritam igre. Elan u ekipi Rada je splasnuo, pa je Partizan pečatirao pobedu evrogolom Petra Škuletića duboko u sudijskoj nadoknadi.

Partizan, dakle, nastavlja da diše Crvenoj zvezdi za vrat, ali se danas, više nego ikad, videlo da pritisak počinje da uzima danak. Jer, utisak je da crno-beli jednostavno nisu smeli sebi da dozvole da posle projektila Drinčića i voleja Živkovića iz okreta dođu u situaciju da strepe za bodove.

Kvalitetnija ekipa od Rada, koji je danas prikazao hrabrost, upornost, ali ne i poseban kvalitet, posebno ne u odbrani, verovatno crno-belima ne bi pružila drugu šansu.

RAD – PARTIZAN 2:4 (1:2)
/Ožegović 72, Injac 77 - Drinčić 10, A. Živković 45+2, Brašanac 79, Škuletić 90+5/

Stadion: Obilića na Vračaru;
Gledalaca: Oko 2.700;
Sudija: Marko Popović;

Rad (4-2-3-1): Danilović – Rodić, Kolunija, Knežević, Lazevski – Raspopović (od 64’ Stanojević), Gnjatić – Srećković, Radivojević (od 88’ Mihajlović), Babić (od 70’ Ožegović) – Injac;

Partizan (4-1-3-2): Lukač – Vulićević, Obradović, Trajković, Volkov (od 94’ Stanković) – Drinčić – Živković (od 76’ Luka), Brašanac, Malbašić (od 60’ Ilić) – Lazović, Škuletić.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaSrđa KneževićSrbijaRadFK PartizanOgnjen OžegovićDarko BrašanacDanko Lazović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara