""
""

KRAJ: Metalac - Crvena zvezda 62:68

Vreme čitanja: 3min | pon. 26.10.15. | 20:47

Pratite tekstualni prenos meča Jadranske lige na portalu MOZZART Sport

Izabrane vesti

KRAJ: Crvena zvezda je u Valjevu upisala petu pobedu u Jadranskoj ligi. Crveno-beli su slavili 68:62 i izbili na deobu drugog mesta sa Mega Leksom. Najefikasniji igrač meča bio je Đorđe Majstorović sa 28 poena, dok je goste predvodio Mekel sa 15, Simonović je ubacio 11, a Jović deset poena. U narednom kolu, sledećeg ponedeljka, čeka nas prvi večeti derbi u sezoni između Crvene zvezde i Partizana.

Koševima Majstorovića i Rakićevića domaćin je uhvatio priključak, 56:59 na pet i po minuta do kraja.

Uzbuđenja posle dva minuta igre u poslednoj deonici. Zbog dve tehničke greške isključen je Branko Lazić. No, Metalac ne koristili priliku da uhvati priključak. Gosti vode 55:49.

Kraj treće četvrtine: Proradio je šut gostiju, Dve trojke Marka Simonovića i jedna Mihaila Gudurića bile su dovoljne da posle 30 minuta na semaforu stoji 44:51. Majstorović ima 21 poen kod domaćina, Mekel 13, a Simonović 11 kod Zvezde.

Na dva minuta pre kraja treće četvrtine Zvezda i dalje čuva dva poena prednosti, ali Majstorović drži domaćina u igri - 40:42.

Šuterski izuzetno loše raspoloženi i jedni i drugi posle četiri minuta treće deonice. Zvezda vodi 38:37.

Počelo je drugo poluvreme.

20. minut: Zvezda se u finišu poluvremena malo podigla, pre svega zahvaljujući nešto boljoj igri u odbrani. Pogocima sa linije za slobodna bacanja, četiri puta zaredom, gosti su na odmor otišli u rezultatskom plusu.

16. minut: Izjednačena igra na tri i po minuta pre kraja poluvremena. Zvezda je preko Mekela (2+1) smanjila na poen zaostatka. Izraelac ima 11, a na suprotnoj strani Majstorović 13 poena.

14. minut: Posle četiri minuta igre u drugoj deonici, Valjevci viode 23:20, jer je dve trojke pogodio Đorđe Majstorović.

Kraj prve četvrtine: Vodi Zvezda u Valjevu. Iako je od početka meča bila u zaostatku, beogradska ekipa je najviše zahvaljujući Galu Mekelu preokrenula na 16:14. Izraelac je ubacio osam poena.

8. minut: Serija gostiju, koji su poenima Jovića i Gudurića smanjili na 11:12.

5. minut: Posle furioznog naleta domaćina, Zvezda se pribrala, iskoristila dve kontre, smanjila na 7:12 i primorala Vladimira Đokića da zatraži tajm-aut.

2. minut: Mnogo bolje otvaranje domaćeg tima, koji je iskoristio sva četiri napada, stegao odbranu i primoraoi Dejana Radonjića da posle dva minuta zatraži tajm-aut. Rezultat je 7:2.

Startne petorke:

METALAC: Malešević, Kutlešić, Janković, Majstorović, Rakićević.

CRVENA ZVEZDA: Mekel, Lazić, Tejić, Tompson, Cirbes.

Tačka na sedmo kolo ABA lige stavlja se u Valjevu. Aktuelni šampion regionalnog takmičenja Crvena zvezda gostuje nepredvidivom, ali uvek opasnom Metalcu, koji je na svom terenu ove sezone uzeo meru Partzanu i Ciboni.

S druge strane, tim Dejana Radonjića je uzdrman činjenicom da je pretreo tri poraza u poslednje četiri utakmice i da bi eventualnom pobedom mogao tek do deobe drugog mesta sa Mega Leksom.

Da nešto ne štima u crveno-belom timu potvrđuju i sve glasnije najave da bi vrlo brzo Mali Kalemegdan mogao da napusti Sofoklis Skorcanitis, koji nije u sastavu za večerašnji meč. Za goste debituje Amerikanac Kvinsi Miler.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Star sport)


tagovi

SrbijaMetalac ValjevoKK MetalacKK Crvena zvezdaJadranska ligaFK Crvena zvezdaABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara