""
""

Veliki Bufon je ranjiv, ali Italija je neuništiva (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.10.16. | 23:26

Veliki kiks legendarnog golmana umalo doveo Azure do prvog poraza na domaćem terenu u kvalifikacijama za Mundijal u istoriji

Ova Italija je neuništiva! Parafraza replike iz kultnog filma „Ko to tamo peva“ najbolje sažima ono što se dešavalo večeras u Torinu u derbiju ovog kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Izabrane vesti

Jer, imala je gostujuća Španija vođstvo od 1:0 i igru, delovalo je i tri boda u džepu, ali su se onda Azuri opet probudili i pobegli sa ivice provalije.

Do konačnih, a moglo bi se reći i velikih 1:1 fudbaleri Italije stigli su golom Danijelea de Rosija iz penala osam minuta pre kraja utakmice.

Italijani su tako izbegli prvi poraz na svom terenu u kvalifikacijama za Mundijal u istoriji. Apenini ostaju neosvojiva teritorija za sve rivale.

A po prikazanoj igri ne može da se kaže da bi bilo nezasluženo da je Španija slavila. Mada, i Crvena furija koja se još uvek nekako traži od odlaska Visentea del Boske je prilično srećno došla vođstva.

Đanluiđi Bufon svakako će biti osoba koja će najviše želeti da zaboravi ovu noć i duel u Torinu. Jer kiks koji je napravio u 55. minutu prilikom izletanja na Vitola retko kad mu se dešavao u bogatoj karijeri.

Španci su vrlo radi prihvatili ovaj poklon i iskoristili ga na najbolji mogući način.

“Gorele“ su tribine u Torinu kada je sudija Brik u 82. minutu posle duela Serhija Ramosa i Edera pokazao na belu tačku. Još više vatre i strasti bilo je na tribinama u 85. minutu kada je Ćiro Imobile postigao drugi gol za Italiju.

Ipak, sve je brzo splasnulo kada je Brik poništio gol zbog ofsajda u kojem se prethodno našao Andrea Beloti.

Možda bi sve bilo drugačije za Furiju da Vitolo u 67. minutu nije upropastio dobru priliku za 2:0. U prvom poluvremenu nije bilo previše zanimljivog fudbala, jedino uzbuđenje pred golom bio je pokušaj Pikea u 25. minutu.

Inače, obojica selektora Huan Lopetegi i Đampjero Ventura su već u prvom poluvremenu zbog problema sa povredama morali da naprave izmene. Prvo je u 22. minutu napolje morao Đordi Alba, a zamenio ga je Naćo, a zatim je osam minuta kasnije izašao Rikardo Montolivo, a ušao Bonaventura.

Veliku pobedu u Skoplju ostvarila je selekcija Izraela koja je slavila sa 2:1, a Makedonci u petom minutu sudijske nadoknade nisu iskoristili penal. Krivac za to je napadač turskog Goctepa Adis Jahović.

Gosti su golovima Hemeda i Ben Haima drugog u prvom poluvremenu trasirali put ka trijumfu, a utakmicu je zanimljivom učinio Nestorovski pogotkom u 63. minutu.

Remi u Torinu u derbiju G grupe na najbolji način iskoristila je Albanija i to trijumfom na gostovanju kod nejakog Lihtenštajna.

Albanci su slavili rutinski, sa 2:0 autogolom Jelea i pogotkom Bekima Balaja.

GRUPA G

Makedonija - Izrael 1:2 (0:2)
/Nestorovski 63 - Hemed 25, Ben Haim II 42/

Italija - Španija 1:1 (0:0)
/De Rosi 82pen - Vitolo 55/

Lihtenštajn - Albanija 0:2 (0:1)
/Jele 11ag, Balaj 71/

(FOTO: Action Images)

 


tagovi

Španijareprezentativni fudbalMarko Ramoskvalifikacije za sp 2018IzraelItalijaĐulen LopetegiĐanluiđi BufonDe RosiAlbanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara