Veliki derbi u srcu Normandije, Valensijan potvrđuje brejk iz Gengana

Vreme čitanja: 3min | pet. 30.08.19. | 09:47

Nekoliko interesantnih okršaja u okviru francuske druge lige

Nije krenuo Kaen onako kako se od njega ove sezone očekivalo. Prošlogodišnji član Lige 1 nikako ne uspeva da pronađe pravu formu, te prosipa bodove na gotovo sve strane. Pred početak šestog kola nalaze se u donjem delu tabele uz nadu da će veliki derbi protiv Avra u tekućoj rundi biti prekretnica i da će im omogućiti put ka gornjem delu tabele.

Za predstojeći meč protiv Avra, Rui Almeida, trener Kaena, izvešće apsolutno isti sastav koji se prethodne sedmice suprotstavio Nioru na domaćem terenu. Jedina izmena mogla bi da bude povratak Pape Dijaoa umesto Godsona Kjeremeha.

Izabrane vesti

Poznato je da se francuski klub tokom leta ozbiljno pojačao u ofanzivnoj liniji, ali Rui Almeida se još uvek nije odlučio da Džordanu Telu i Santiju Ngomu pruži priliku da pokažu šta znaju i umeju. Kako navodi iskusni stručnjak, oni još uvek nisu spremni za tako nešto.

Danima u nazad, u Kaenu je jedina tema predstojeći veliki derbi severozapada Francuske. O važnosti ovog susreta za fudbalere i navijače govorio je Remi Riju, golman Kaena.
„Kada na red dođu ovakvi mečevi, znate da je reč o nečem posebnom. Važni su za grad, za njegove stanovnike... Neophodno je pobediti i uzeti poene, kako bismo ušli u pravi ritam. Uostalom, to je utakmica kao i svaka druga. Moramo da uradimo ono što se od nas traži. Naravno da sa strane postoji jedan dodatan pritisak, koji može omesti igrače na terenu. Nadam se da će se u tome slabije snaći gosti, to može biti odlučujući faktor danas na terenu“.

U Kaen, ipak, dolazi najubojitija ekipa u dosadašnjem delu prvenstva u Francuskoj. Remi Riju kaže da se njegov tim nije posebno pripremao i postavljao taktiku za tako nešto.
„Ništa nismo dirali. Znamo da su ofanzivno veoma opasni, ali to ništa neće promeniti u našoj igri. Igramo protiv kvalitetnih igrača apsolutno svake nedelje. Gledali smo neke njihove utakmice, ali ja sam jedan od onih koji više voli da usmeri pažnju na sam teren i koncentraciju“.

Koliko će vatreno biti, govori i činjenica da postoji bojazan da bi utakmica mogla da u jednom trenutku bude prekinuta zbog navijača. Iz Kaena tvrde da će preduzeti sve mere kako se to ne bi dogodilo.
„Već smo se navikli da primamo raznorazne uvrede dok igramo na terenima širom zemlje. Naravno, neki prelaze svaku granicu dobrog ukusa. Ali nisam ja onaj koji treba da razmišlja o tome. Već 15 godina profesionalno se bavim fudbalom i doživeo sam nebrojeno puta da me vređaju. Nažalost, to još uvek nije razlog da se susret zaustavi“, zaključio je Riju.

Još jedan veoma zanimljiv susret biće odigran na terenu Valensijana gde će navedeni tim pokušati da potvrdi pobedu stečenu na gostovanju Genganu prethodnog ponedeljka i veže četvrti uzastopni trijumf. Protivnik neće biti nimalo lak, pošto kao izazivač sa druge strane stoji isto tako kvalitetni Klermon, koji je trenutno treći na tabeli.

Možda i najzanimljiviji duel u tekućem kolu biće odigran u toku sutrašnjeg dana. Vodeći Lorijan ugostiće prošlogodišnjeg člana Lige 2, ekipu Gengana, u duelu u kojem će prošlogodišnji član prvog ranga pokušati da dođe do tek druge pobede u sezoni.

FRANCUSKA 2 - 6. KOLO

Petak
20.00: (2,95) Valensijan (3,10) Klermon (2,40)
20.00: (2,80) Le Man (2,85) Sošo (2,80)
20.00: (2,05) Orlean (3,25) Nior (3,50)
20.00: (3,10) Kaen (2,85) Avr (2,45)
20.00: (2,25) Nansi (3,00) Rodez (3,30)
20.00: (3,30) Šatoru (3,00) Troa (2,25)
20.00: (2,05) Okser (3,05) Ažaksjo (3,80)

Subota
15.00: (2,00) Lorijan (3,20) Gengan (3,70)

Ponedeljak
19.00: (2,45) Pariz (2,75) Šambli (3,25)
20.45: (3,30) Grenobl (3,00) Lans (2,25)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara