""
""

Veliko pojačanje za Bajern: Vratio se Havi Martinez!

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.04.15. | 17:02

Prošle osam meseci, Bask je opet pod Gvardiolinom komandnom palicom i nada se minutaži u finišu sezone

Posle fantastične pobede i plasman u polufinale Liuge šampiona njihovog kluba, stiže još sjajnih vesti za navijače Bajerna!

Izabrane vesti

Bavarci su dobili pojačanje iz sopstvenih redova. Od danas sa ostatkom prvog tima na treninzima radi i Havi Martinez, najskuplji igrač u istoriji nemačkog kluba. Osam meseci posle teške povrede kolena i operacije kojoj je bio podvrgnut, sjajni Bask opet trenira pod Gvardiolinom komandnom palicom.
“Osećam se sjajno, veoma sam srećan, ali znam da je ovo samo prvi korak ka povratku na teren.  Nadam se da ću uskoro dobiti priliku i da odigram neki minut za Bajern”, rekao je Havi Martinez za klupsku televiziju.

Fenomenalni Bask je u leto 2012. plaćen Bilbau čak 40.000.000 evra i postao je najskuplja akvizicija u istoriji minhenskog kluba. Već u debitantskoj sezoni se pokazao kao jedan od ključnih fudbalera tadašnjeg trenera Jupa Hejnkesa u pohodu na triplu krunu. U sledećoj sezoni kod Gvardiole je imao probleme sa povredama prepona i skočnog zgloba, pa je odigrao manji broj mečeva nego što se očekivalo.

Košmar za asa Bavaraca je počeo letos u Superkupu Nemačke protiv Borusije kada je pokidao ligamente levog kolena i morao je na operaciju zbog koje je propustio veći deo sezone.

Koliko je Martinez bio bitan u Gvardiolinim planovima, najbolje govori činjenica da je Bajern morao ekspresno da reaguje na tržištu i dovede čak dvojicu igrača kao zamene. Mehdi Benatija i Ćabi Alonso su bili neplanske kupovine s obzirom da je Martinez podjednako uspešno pokrivao i štopersku poziciju i mesto zadnjeg veznog. 

(FOTO: Action images)


tagovi

NemackaHavi MartinezEvropaBajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara