""
""

Ventura ima 90 minuta da sačuva obraz! Totalna promena sistema, četvorica u napadu i ko umesto Veratija?

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.11.17. | 14:53

Italijanska štampa oštro po selektoru Italije, najavljuje se otkaz u slučaju neuspeha

Grmeo je Đampjero Ventura nakon poraza u Stokholmu kako je Švedska imala veliku pomoć sudija, ali realnost je jedna - Italija se nalazi na na ivici ambisa! A Ventura ima još 90 minuta da sačuva svoj, ali i obraz nacije, jer će u suprotnom skupo da plati eliminaciju iz trke za Mundijal!

Izabrane vesti

Nacija je već spremila „kolac“, a neopravdana arogancija, kako su mediji na Čizmi nazvali Venturino ponašanje na konferenciji posle utakmice, ne doprinosi poboljšanju situacije.

Velika anketa Gazete delo Sport, u kojoj je učestvovalo čak 16.000 ispitanika, otkrila je da čak 75 odsto njih ne veruje da Italija pod Venturinim vođstvom može do Mundijala.

Utakmica na San Siru biće istorijska. Jer, eliminacija bi značila i da Azuri prvi put nakon 60 godina neće igrati na Mundijalu! A prvi čovek italijanskog Saveza je takav scenario nazvao „čistom apokalipsom“.

Mnogo je kritika na račun Venture i slabog izdanja Italije, a razočaranje nije krio ni sveži fudbalski penzioner - Andrea Pirlo.
„Nije isto kada igrate utakmice u Evropi i u Italiji, gde će vam dosuditi slobodan udarac za najmanji kontakt. U ovakvim mečevima morate da igrate iznad maksimuma, jer u takvim mečevima rađaju se veliki igrači. Venturu čeka mnogo težak posao, da nađe prave reči kako bi podigao ekipu. Biće ovo napeta dva dana, ispunjena pritiskom na selektora, koji će verovatno samo razmišljati o tome s kojim sastavom će izaći na teren. U redu, osetiće se prisustvo navijača na San Siru, ali nikad nisam video da je neko dao gol sa tribina“, kaže Pirlo.

Na Čizmi već najavljuju da će Ventura u drugi meč ući sa formacijom „4-2-4“ i da će razbiti odbrambeni zid „BBC“ (Bonući, Barzalji, Kjelini) kako bi sve karte bacio na ofanzivu. Mesto na desnom krilu mogao bi da zauzme Florenci, a očekuje se da će Žoržinjo debitovati u ponedeljak. Partner u srcu veznog reda trebalo da bude Galjardini, koji će odmeniti suspendovanog Marka Veratija.

Ono što se kroz italijansku štampu takođe provlači jeste loša saradnja napadačkog tandema Imobile - Beloti, te da ostaje velika dilema da li da njih dvojica počnu i utakmicu u ponedeljak.

Bilo kako, Italija se nalazi u nikad težoj situaciji, a Švedska izgleda baš dobro...

(FOTO: Action Images)


tagovi

Đampjero VenturaEvropaItalijafudbalska reprezentacija Italijereprezentativni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara