"Adrijan Mutu u Juventusu, pre skoro deset godina!"
"Adrijan Mutu u Juventusu, pre skoro deset godina!"

Višegodišnja afera konačno rešena - Čelsi neće dobiti 21.000.000 evra za Adrijana Mutua!

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.01.15. | 18:12

Juventus i Livorno dobili su odluku po kojoj neće morati da isplate Plavcima pomenuti novac, koji su sudskim putem tražili zbog navodnih malverzacija...

Adrijan Mutu u Juventusu, pre skoro deset godina!

Čelsi se definitivno neće opariti na račun Adrijana Mutua!

Izabrane vesti

Posle višegodišnjeg sudskog procesuiranja, jedna od najvećih transfer afera u novijoj fudbalskoj istoriji dobila je svoje završno poglavlje. Naime, Čelsiju neće biti isplaćeno 21.000.000 evra od strane Juventusa i Livorna, uprkos tome što je prvobitna sudska odluka jasno tvrdila suprotno! Nakon što su dva kluba uložila zajedničku žalbu, Sud za arbitražu u sportu, stacioniran u Lozani, oborio je presudu prvostepenog suda i doneo sledeću odluku - Juventus i Livorno neće morati da plate ni centa! 

Za sve one koji nisu upoznati sa kompletnim slučajem, daćemo kratku reviziju. Kompletan slučaj datira još iz 2004. godine, kada je Mutu još uvek bio igrač Čelsija. Posle iznenadne doping kontrole, rumunski internacionalac bio je pozitivan na kokain, posle čega je ubrzo dobio sedmomesečnu suspenziju, a potom i otkaz! Plavci su Mutua tužili i zahtevali da istplati čak 21.000.000 evra na ime nanete štete ugledu kluba. Ali, to se nikada nije dogodilo. Zatim je usledio Mutuov odlazak u Juventus, u kojem je učestvovao i Livorno, zbog starog pravila o limitiranom broju stranaca u timu. Tada jedan od najboljih napadača Evrope prvo je stigao u Livorno, posle čega je automatski prosleđen Staroj dami na pozajmicu.

Čelsi je tada odlučio da tuži dva kluba i od njih zahtevao isplatu pomenute sume novca, FIFA je u oktobru 2013. godine donela presudu u korist tima iz Zapadnog Londona. Ipak, posle žalbe, Roman Abramovič je ostao bez „obećanog“ novca. 

Ovu informaciju potvrdio je i Juventus na zvaničnoj klupskoj stranici.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Serija APremijer ligaLivornoJuventusItalijaEvropaEngleskaČelsiAdrijan Mutu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara