""
""

Volkov pred Partizan: Janković sazreo, sa Vuletom na gostujućoj polovini

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.09.17. | 09:55

„Bod koji je Napredak osvojio u Humskoj samo je otežao situaciju po nas“, kaže levi bek Rada uoči duela sa šampionom

Dvojica partizanovaca protiv Partizana. Na klupi Gordan Petrić, na terenu Vladimir Volkov. Obojica u teškoj misiji, da prekinu Radovu seriju od četiri prvenstvena duela bez pobede i, slično Napretku pre tri dana, pokažu da su oni sposobni da zaustave šampiona.

U Crnotravskoj se raduju jednom od zanimljivijih susreta 11. superligaškog kola.
Na Banjicu dolazi možda i najkvalitetnija ekipa u Super ligi. Shodno tome Partizanu prepuštamo ulogu favorita, a mi ćemo pokušati da iz drugog plana stignemo do bodova“, staloženo priča Vladimir Volkov za Sportski žurnal uoči meča na Banjici (nedelja, 19.00, TV Arenasport 1).

Izabrane vesti

MOZZART kvote 2706 --->>> Rad - Partizan 1 (13,00), X (5,50), 2 (1,22)

Levi bek, letos pristigao u tabor Građevinara, posle epizode u niškom Radničkom, za direktnog rivala imaće Marka Jankovića, koji se vraća na desnu stranu Partizanovog napada, posle povrede Zorana Tošića.
Sa Markom se poznajem iz perioda kad je, kao omladinac, priključivan pripremama Partizana. Sazreo je u međuvremenu, izrastao u jednog od vodećih igrača crno-belih. Sarađivali smo i u reprezentaciji Crne Gore, a rivali smo bili i prethodne sezone dok sam nosio dres Radničkog iz Niša“.

Ako bude bolji od Jankovića, Volkov bi u napadačkim akcijama mogao da naleti na višegodišnjeg parnjaka na bekovskim pozicijama u crno-belom, Miroslava Vulićevića.
Bekovi Partizana stajaće visoko, pa ćemo ja i Vule imati sijaset duela. Nadam se da će se ukazati prilika da borbu vodimo i na gostujućoj polovini. Igram ofanzivnog beka i rado se priključujem napadima“.

Protiv Volkova će ovoga puta stajati još jedan njegov bivši saigrač, imenjak Stojković.
„Stojke je bitan deo tima, od povratka u Humsku zabeležio je neke veoma bitne odbrane. Neće biti lako savladati ga. Nisam imao šta da savetujem saigrače u ofanzivi po pitanju slabih tačaka Partizanovog golmana, jer se radi o fenomenalnom čuvaru mreže“.

Nedeljni susret biće tek četvrti u karijeri iskusnog defanzivca u kome za protivnika ima Partizan. Dosadašnja tri je izgubio. U dresu OFK Beograda u sezoni 2008/2008 (0:3, 1:5), pa proletos kao član niškog Radničkog (0:2).
Situacija je nesvakidašnja, ali smo mi profesionalci. Danas sam u Radu i daću maksimum da ostvarimo cilj. U nekim drugim utakmicama navijaću za Partizan. Bod koji je Napredak osvojio u Humskoj samo je otežao situaciju po nas. Posle ispuštenih bodova pred svojom publikom igrači Partizana nemaju pravo da u utakmicu na Banjici uđu opušteni. Težak posao je pred nama, ali ćemo pokušati da pomrsimo račune šampionu. Za mlade igrače veliki je motiv da izađu na megdan crno-belima, svesni su da su tokom tih 90 minuta sve oči uprte u njih“, objasnio je Volkov koji je tokom čevorogodišnjeg mandata u Partizanu odigrao 161 utakmicu i postigao 11 golova.

(FOTO: Star sport, MN Press)


tagovi

FK PartizanRadSrbijaSuperligaVladimir Volkov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara