"Razočaran: Georgi Hadži"
"Razočaran: Georgi Hadži"

Panduri uhapsili Hadžija, Voluntari ni iz 13. pokušaja nije pobedio (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.10.15. | 22:15

Tim iz Konstance poklekao na gostovanju u Targu Đijuu (0:1), dok je Konkordija osvojila važan bod u borbi za opstanak

Razočaran: Georgi Hadži

Panduri je savladao Vitorul u jednom od derbija 13. kola rumunskog šampionata sa 1:0.

Izabrane vesti

Pogodak odluke pao je u 49. minutu i bio je to autogol koji je postigao vezista gostiju Vlad Ačim, nakon kornera u 49. minutu. Radut je centirao na prvu stativu, tamo nije bilo nijednog fudbalera Pandurija, ali je vezista gostiju iz Konstance trapavo reagovao i smestio loptu u sopstvenu mrežu.

Bio je to detalj koji je razočarao trenera Vitorula legendarnog Georgija Hadžija čiji se tim nije proslavio večeras. Domaćin je mogao da dođe do prednosti i u nadoknadi vremena u prvom poluvremenu, kada je već spomenuti Radut promašio penal, odnosno golman Ramničeanu je odbranio. 

Domaćin je bio bolji, zasluženo je slavio i pobedom se izjednačio na tabeli sa Vitorulom. Oboje imaju po 23 boda, jedan manje od lidera Astre Đurđu.

Derbi donjeg dela tabele rumunskog šampionata između Voluntarija i Konkordije završen je bez pobednika (1:1). Domaćin tako ni iz 13. pokušaja nije stigao do bodova u rumunskom šampionatu pa sa šest remija i isto toliko bodova i dalje zauzima pretposlednje mesto na tabeli.

A dobro du otvorili utakmicu. Već u sedmom minutu posle kornera i lepe kombinacije Vasile Maftej je pogodio glavom za 1:0 i nadu da je seriji bez pobede Voluntarija došao kraj.

Ipak, nepažnja domaćih fudbalera u finišu koštala ih je tri boda. Posle gužve na ivici šesnaesterca oboren je fudbaler Konkordije, a arbitar je pokazao na belu tačku. Gabrijel Đurđu precizno je izveo najstrožu kaznu i doneo bod ekipi iz Čajhe, kojim je ostala na 11. poziciji.

U  samom finišu, zanimljivije je bilo van terena nego na njemu. Zbog koškanja crvene kartone su nakon poslednjeg sudijskog zvižduka dobili Voduc (Voluntari) i Vagner (Konkordija), inače rezerve na ovom meču.

LIGA 1 – 13. KOLO

Petak

Voluntari – Konkordija 1:1 (1:0)
/Maftei 7 – Đurđu 63. penal/

Panduri – Vitorul 1:0 (0:0)
/Ačim 49. autogol/

Subota

17.30 Dinamo B. – Astra
20.00 CSMS Jaši – Steaua

Nedelja

17.30 Botošani – Targu Mureš
20.00 Kluž – Univerzitatea Krajova
20.00 Petrolul – Temišvar

FOTO: Printskrin You Tube


tagovi

VoluntariVitorulVasile MaftejPanduriLiga 1Georgi HadžiGabrijel Đurđu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara