Naser Điga ©Star Sport
Naser Điga ©Star Sport

Zvezda će da otkupi Nasera Đigu od Bazela

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.04.24. | 08:10

Mladi štoper iz Burkine Faso ostaje na Marakani nakon isteka pozajmice

Crvena zvezda će na kraju sezone iskoristiti mogućnost da otkupi Nasera Đigu (21) iz Bazela, piše najčitaiji list Švajcarske, Blik.

Mladi štoper iz Burkine Faso imao je promenljive nastupe ove sezone, pokazao je potencijal, ali je imao i dosta oscilacija, što je negde i svojstveno igračima njegovih godina. Ipak, očigledno da crveno-beli u Đigi vide igrača koji može da napreduje u budućnosti, a ako se to obistini njegov otkup bi predstavljao tržišno isplativ potez kluba sa stadiona Rajko Mitić.

Izabrane vesti

Blik piše da nije poznata cifra za koju će mladi štoper biti otkupljen od Bazela, ali ono što je poznato, a što je još prošlog leta objavio Mozzart Sport, jeste da je u ugovor o pozajmici stavljena otkupna klauzula od 2.000.000 evra. Rok za izjašnjenje crveno-belih je 15. maj.

Điga je ove sezone zabeležio 26 nastupa u crveno-belom dresu, među kojima je i šest utakmica po 90 minuta u Ligi šampiona. Umeo je da impresionira hladnokrvnošću na terenu, ali i da pokvari utisak povremenim nerezonskim potezima. I pored svega toga, imao je vrlo dobru polusezonu kod Baraka Bahara, a ima i ulogu i kod Vladana Milojevića. Mladi defanzivac zimus je sa nacionalnom selekcijom učestvovao na Kupu afričkih nacija.

Crveno-beli su korak ka ovakvoj odluci napravili još pre mesec i po dana, kada je Điga dobio srpski pasoš, čime je dodatno smanjen broj stranaca u ekipi i ostavljen prostor angažovanje novog legionara u letnjem prelaznom roku. U ovom trenutnku na listi stranaca crveno-belih, odnosno igrača koji nemaju srpski ili pasoš od neke od zemalja Evropske unije, nalaze se In Bom Hvan, Piter Olajinka i Šerif Endijaje. Prema pravilniku u Superligi Srbije, svaki tim na terenu može da ima najviše četvoricu stranih fudbalera koji nemaju pasoše zemalja EU.

Điga je rođen u gradu Bobo Djulaso u Burkini Faso, a igrački je stasao u klubu Vitese iz svoje zemlje. Pažnju na sebe skrenuo je na Kupu afričkih nacija za igrače do 20 godina u Mauritaniji 2021. godine, posle čega je reagovao Bazel i doveo ga u svoje redove sa nepunih 19 godina. U švajcarskom klubu se nije naigrao, a prošle sezone je zabeležio 21 nastup u francuskom drugoligašu Nimu. Letos je stigao kao rešenje za poslednju liniju Crvene zvezde nakon odlaska Strahinje Erakovića u Zenit.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Naser ĐigaFK Crvena zvezdaBazel

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara