Zoran Tošić izvodi slobodan udarac na Karađorđu
Zoran Tošić izvodi slobodan udarac na Karađorđu

Voša pred Disciplinskom komisijom, regularnost narušena zbog kašnjenja?

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.04.19. | 08:33

U Srbiji nema fudbala bez afera

Propozicije takmičenja su jasne: utakmice poslednjeg kola koje su odlučivale o plasmanu u plej-of morale su da počnu u istom terminu. Izabran je onaj od 17 sati, ali je derbi meč Vojvodine i Partizana na “Karađorđu“ počeo u 17.05 zbog čega ni prema navodima Sportskog žurnala ceo slučaj mogao da se nađe i pred Disciplinskom komisijom FSS.

Kao što je svima poznato, duel u Novom Sadu se zbog kasnijeg skandiranja Partizanovih navijača na nacionalnoj osnovi završio skoro 20 minuta nakon što su okončani svi ostali mečevi 30. kola i baš je u toj “nadoknadi“ domaći tim postigao dva gola i ostvario pobedu koja ga je sačuvala u osam najboljih u Srbiji. Međutim, tih petnaestak minuta nije problem, jer su sudije postupile po pravilima kada su zaustavile meč i zapretile i potpunim prekidom ako se zavađene navijačke frakcije crno-belih ne uljude i ne prestanu da vređaju domaću publiku. Problem je, samo jedan od mnogih sa “Karađorđa“, što je utakmica uopšte počela pet minuta nakon predviđenog termna. Krivica je na domaćinu.
Sve utakmice i jesu počele na vreme, osim pomenute u Novom Sadu. Vojvodina je petominutnim kašnjenjem mogla da naruši regularnost takmičenja. Sa druge strane, sve ekipe koje su se borile za tri boda su pobedila. Ipak, to ne menja ništa, jer ima elemenata za prijavu protiv domaćina“, raportira za Sportski žurnal direktor Superlige Vladimir Bulatović.

Izabrane vesti

Vojvodina se, navodi dalje jedini sportski list u Srbiji, pravdala tvrdnjom da je čekala signal TV Arene i da su zbog toga kasnili iako ih je sudija Miloš Đorđić dva puta pozivao da izađu iz svlačionice.
Svi su bili u tunelu i spremni za utakmicu, televizija, igrači Partizana, sudije, tako da opravdanje sa TV Arenom nije tačno“, kategoričan je Bulatović.

Čekaju se dopunski izveštaji delegata Predraga Ratkovića. Potom možda i prijava Disciplinskoj komisiji FSS. Izvesno je da će zbog glupiranja navijača i Partizan biti kažnjen. Za Vošinih pet minuta tek ćemo videti.

Ostali se klubovi za sada ne pominju, mada je bilo i drugih, diplomatski rečeno, očekivanih rezultata. 

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Vladimir Bulatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara