"puno razloga za slavlje na Voždovcu"
"puno razloga za slavlje na Voždovcu"

Voždovac objavio plan napada na Evropu: Igramo najlepši fudbal u Srbiji! A budžet kô plata u Zvezdi i Partizanu

Vreme čitanja: 3min | uto. 11.04.17. | 15:47

Trener Ilija Stolica i direktor Goran Grkinić o ambicijama Zmajeva, potkrepljenim dobrim rezultatima u drugom delu sezone

puno razloga za slavlje na VoždovcuBio je 5. novembar. Voždovac je pao na Banovom brdu (1:2). Posledica: smena trenera. Umesto Bratislava Živkovića došao je Ilija Stolica i preporodio tim. Od Čukaričkog u gostima do pred meč sa istim rivalom kod kuće (četvrtak, 17.00), odigrali su Zmajevi 14 prvenstvenih utakmica, sa 12. napredovali do sedmog mesta superligaške tabele i osilli se toliko da najavljuju plasman u – Evropu.

Možda osnovano, jer je Voždovac, posle Crvene zvezde i Partizana najuspešniji po broju osvojenih bodova u Superligi kad se obračunaju utakmice u drugom delu prvenstva. Od moguća 42 uzeo je 29 poena (večiti imaju po 38 u tom periodu), osigurao plasman u plej-of, ali želi još.
U poslednje dve i po godine ambicije smo postepeno menjali. Najpre smo hteli opstanak, pa plasman u plej-of, a sad imamo novi cilj, da izađemo u Evropu. Posedujemo infrastrukturu, o čemu svedoči da smo dobili saglasnost UEFA da igramo njena takmičenja (ako se izborimo), kao i da nam je u procesu pred FSS među prvima odobrena licenca za međunarodne kupove. Zasad smo mnogima poremetili planove. A tek ćemo mnogima“, uverava Goran Grkinić, generalni direktor Voždovca, na konferenciji za medije pred završni krug osnovnog dela sezone.

Izabrane vesti

Optimizam zasniva ne samo na rezultatima, već i na organizaciji.
Veliko hvala predsedniku Marku Zdravkoviću, prepoznao je moju želju da za šefa struke dovedemo Stolicu, čije ideje i disciplina u igri su postale prepoznatljive. Zato danas mnogi govore da igramo najlepši fudbal u Srbiji. To nije lični utisak, već reči skauta i agenata koji su nedavno posmatrali kup duel sa Partizanom. Sve je to napravljeno na zdravim osnovama i finansijskim sredstvima daleko menjim nego što raspolažu drugi klubovi. Naš godišnji budžet na nivou sezonske plate po jednog fudbalera Partizana ili Crvene zvezde“, dodao je Grkinić verovatno misleći na najplaćenije igrače večitih Leonarda i Gelora Kangu.

Kad su stvari tako postavljene, onda je treneru ostalo samo da radi. I da uživa u plodovima rada, pa tako sad Ilija Stolica ima čime da se podiči. Na 14 ligaških utakmica Voždovac je slavio devet puta, pokazavši mentalnu snagu da pobedi svaki put posle poraza.
Poenta je da sam dobio autonomiju u radu. Podrška je stvarna, jer kad sam dolazio doveo sam čak osam saradnika, što baš nije praksa u Srbiji. Ljudi su mi verovali i na tome sam im zahvalan. Kad bi u nekim drugim klubovima bilo manje ‘stručnjaka’ koji dolaze iz drugih sfera društva i odatle crpe moć, ako bi takvi ostavli struku i igrače da rade i stvaraju, a bavili se onim što najbolje znaju, imali bismo kao fudbalska nacija šansu da uspemo. Daj Bože da se u ovoj zemlji prepozna da struka ta koja donosi prevagu u bilo kojoj sferi društva“, kaže nekadašnji pomoćni trener Partizana i selektor kadetske reprezentacije.

Uz napomenu da je Voždovac afimirsao najmlađeg debitanta ovdašnjeg elitnog fudbala, Filipa Stuparevića, te da ima potencijal u vidu Aleksandra Filipovića i Jovice Blagojevića, Stolica je priču proširio i van terena.
Ovaj klub nema dugovanja ni prema sadašnjim, ni prema bivšim igračima. Nema ni račun u blokadi. Ne duguje dva, pet ni deset miliona. Odnosi su sređeni i zdravi. Približni onome što sam kao igrač mogao da osetim u zapadnoj Evropi. Zato se nadam da ćemo se uskoro videti na našem stadionu pred početak kvalifikacija za Ligu Evrope“, rekao je Ilija Stolica, definitivno jedan od trenera koji je i radom i ponašanjem skrenuo pažnju na sebe ove sezone.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Goran GrkinićIlija StolicaSrbijaSuperligafk voždovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara