"Miloš Veselinović na treningu"
"Miloš Veselinović na treningu"

Voždovac prvi krenuo: Veselinović prozvao, Georgijević najbliži odlasku, Evropa na nišanu

Vreme čitanja: 3min | pon. 08.01.18. | 16:13

Zmajevi počeli pripreme za prolećni deo polusezone

Miloš Veselinović na treninguDobre jesenje igre za dobro raspoloženje, ali i još više ambicije u nastavku superligaške sezone. Na Voždovcu su videli da mogu, sada je red da to uverenje sprovedu u delo. Sa novim šefom na čelu parade. Ilija Stolica je otišao u Vojvodinu, Miloš Veselinović je stigao na krov tržnog centra i danas obavio prvu prozivku Zmajeva.

Bez novih lica u igračkom kadru izuzimajući nekoliko omladinaca i kadeta Kilibardu. Ali i s kičmom ekipe koja je iznela jesenji deo sezone. S tim da bi to vrlo brzo moglo da se promeni. Referiše sportski direktor Goran Grkinić.
Najbliži odlasku je Dejan Georgijević. Imamo dosta interesovanja i za Sašu Ivkovića i Aleksandra Filipovića, ali i par ponuda, ipak sve smo zasad odbili. U razgovoru s Dejanom Georgijevićem i najpre sa šefom stručnog štaba Milošem Veselinovićem, videćemo koje je najbolje rešenje za Dejana. Ukoliko, kojim slučajem ne bude ponuda koja zadovoljava naše želje i želje samog igrača, Dejan će ostati kod nas”, kaže Grkinić.

Izabrane vesti

Georgijević i Filipović su uostalom već dogovorili produžetak saradnje sa Zmajevima pa će u slučaju odlaska obogatiti klupsku kasu. Još jedna misterija je status iskusnog Zorana Popovića, najboljeg golmana Superlige u prošloj sezoni.
Zoran Popović i dalje ima ugovor, a znamo i da se nalazi u godinama kada može da napravi dobar transfer. Međutim, sve ćemo raditi u dogovoru sa šefom stručnog štaba, ali i sa samim igračem, te ćemo sve situacije rešavati u hodu”.

Dakle, bez mnogo promena u odnosu na prvih šest meseci što bi moglo da znači da se Voždovac ozbiljno sprema za Evropu? Ipak, posle polusezone u kojoj su sa krova tržnog centra više puta javno žalili da im sudije, protežirajući druge klubove, svesno otežavaju put ka međunarodnoj sceni, Zmajevi vrlo oprezno govore o konačnim ciljevima.
Ambicije kluba za ovu sezonu su da što pre izborimo plej-of i prioritet nam je afirmacija mladih igrača, ali i da nametnemo svoj stil igre. Ukoliko se ukaže šansa za Evropu, iskoristićemo je”, kaže Grkinić.

Novi šef struke Veselinović nije mnogo govorio. Uostalom, svi u klubu se nadaju da će njegova dela govoriti na terenu.
Nadam se da ćemo imati uspešnu saradnju i da ćemo imati lepe povode da se ovde sastajemo da razgovaramo o uspesima Voždovca ove sezone. Drago mi je da sam postao član Voždovca, ali i velika je obaveza. Više puta sam pomenuo, ali i sada ću. Radi se o zdravoj sredini i zdravom klubu. Očekujem dobru i dugoročnu saradnju i verujem da ćemo uspeti da ispunimo ciljeve koji su zacrtani. Nadam se da će moj stručni štab ispuniti sva očekivanja navijača i da ćemo nastaviti posao koji je ovde započet ranije. Rezultati koji su ostvareni u proteklom periodu su smernica za naredni u kom pravcu bi trebalo da se razvija igra Voždovca i šta je što bismo trebali da popravimo, kako ta igra bila bolja u sledećoj sezoni”.

Inače, prvom treningu Voždovca prisustvovali su: Popović, Knežević, Karadžić, Milović, Gajić, Putinčanin, Mihajlov, Ivković, Pavlović, Petrović, Purtić, Ćirković, Duronjić, Ješić, Mašović, Gavrić, Georgijević, Stuparević, Srećković, Filipović, Blagojević, Perović, Luković, Pavlovski, Maksimović, Vidaković, Oreščanin, Kilibarda i Avram.

A što se tiče pripremnih utakmica sve će početi 20. januara protiv obrenovačkog Radničkog, četiri dana kasnije u Beogradu gostuje Poli Temišvar (24. 1), pa redom slede mečevi sa poljskim Zaglebjom (1. februar), najtraktivnijim protivnikom Zenitom iz Sankt Peterburga (4. 2), istog dana i sa kazahstanskim Kajratom, te za kraj ukrajinskom Zorjom (8. 2) i za kraj Sinđelićem (11. 2).

Sezona za Zmajeve počinje 17. februara gostovanjem u Novom Sadu. Baš protiv Ilije Stolice.

(FOTO: FK Voždovac)


tagovi

Goran GrkinićMiloš VeselinovićSrbijaSuperligafk voždovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara