"stadion Voždovca"
"stadion Voždovca"

Voždovcu preti oduzimanje devet bodova! Stuparević nije smeo da igra kao petnaestogodišnjak

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.07.16. | 08:24

Spartak bi mogao do prve pobede za zelenim stolom

stadion VoždovcaSlavodobitno su u Voždovcu objavili da je Filip Stuparević, ulaskom u igru u 88. minutu utakmice protiv Spartaka, postao najmlađi debitant u istoriji Superlige pošto je prvi nastup za seniorski tim Zmajeva upisao 37 dana pre 16. rođendana. Greška koja bi mogla skupo da ih košta. Jer petnaestogodišnjacima nije dozvoljeno da igraju superligaški fudbal.

Gruba greška, ne samo Voždovca. Generalni direktor Voždovca Goran Grkinić u izjavi za Sportski žurnal brani se tezom da je krivica i na FSS, jer je dozvolila da Stuparević uopšte bude registrovan. Nema sumnje da je deo odgovornosti i na delegatu Predragu Milivojeviću, koji je dozvolio da se toliko mlad igrač nađe u protokolu. Ali Grkinić podseća na slučaj Norvežanina Martina Edegarda koji je kao petnaestogodišnjak debitovao za reprezentaciju Norveške.

Izabrane vesti

Takođe, najavljuje da će se Voždovac na sudu braniti ako Spartak bude tražio pobedu za zelenim stolom zbog kršenja propisa takmičenja.
"Nije normalno da protivnik na ovakav način želi da dođe do bodova, pogotovu ako je i taj jedan osvojio braneći se sa desetoricom tokom 90 minuta", kategorički će Grkinić za Žurnal.

Voždovac ima rekordera Superlige, Stuparević debitovao kao 15-godišnjak (VIDEO)

U Subotici ne mare za takve reči. Svesni da su pravila na njihovoj strani. Pa je u saopštenju koje je stiglo i na mejl naše redakcije direktor Dragan Đorđević vrlo jasan.
"Ukoliko se ovaj podatak ispostavi kao tačan mi ćemo uložiti žalbu, jer mislimo da su na taj način grubo prekršena pravila fudbalske igre. Po važećom pravilniku takmičenja koji je usvojen od strane FSS u članu 41. nedvosmisleno piše da igrač mlađi od 17 godina ne može nastupati za seniorski tim sem u izuzetnom slučaju kada je napunio 16 godina i ima potvrdu od nadležne lekarske komisije. Kako je Filip Stuparević rođen 30. 8. 2000. vidi se da on nije mogao biti na terenu, ali ponavljam sačekaćemo mišljenje administracije pre nego krenemo sa postupkom ulaganja žalbe".

Inače, prema Disciplinskom pravilniku FSS sam Stuparević bi, iako on ama baš ništa nije kriv, mogao da bude suspendovan na period od dva meseca do godinu dana. Nadležnom funkcioneru Voždovca preti suspenzija od četiri meseca do godinu dana. Obojici i finansijske globe naravno. Samom Voždovcu novčane kazne, ali i najstroža sankcija: oduzimanje devet bodova!

(FOTO: Star Sprot)


tagovi

fk voždovacSuperligaSrbijaFilip Stuparević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara