""
""

Vratio se! Klinci, on ima nešto za vas...

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.10.17. | 14:30

Kristi Borčea nagrađuje mladiće iz Dinamo Bukurešta

Vratio se Kristi Borčea!

Izabrane vesti

Kontroverzni biznismen ponovo je izjavom zatalasao rumunsku javnost. Nekadašnjeg akcionara i izvršnog direktora Dinamo Bukurešta je inspirisao rad Vasilea Mirjuce koji se za sada ne snalazi najbolje na mestu šefa stručnog štaba Crvenih pasa.

Borčea je, u razgovoru za Gazetu Sporturilor, istakao da je i ranije nudio razne premije za uspehe, ali da Dinamo nikako nije uspevao da ostvari "domaći zadatak". Ekipa iz prestonice je trenutno na osmoj poziciji na tabeli uz utakmicu manje, a u okviru 14. runde dočekuje gradskog rivala - Juventus (osim gotovo identičnog grba, ovaj klub nema apsolutno nikakve veze sa italijanskim velikanom).

Sve osim rutinske pobede Dinama predstavljalo bi prvorazrednu senzaciju, s obzirom da je Juventus jedini bez pobede u šampionatu i zakucan je za dno. Gore pomenuti Kristi Borčea nije davao veliki značaj poslednjoj utakmici kola, već se osvrnuo na ono po čemu je bio i ostao prepoznatljiv - premijama.

Naime, Borčea je odlučio da sve mlade igrače iz prve postave koji, kako navodi Gazeta Sporturilor, igraju za manje od 2.000 evra mesečno, nagradi egzotičnim putovanjem.

Inače, Juventus iz Bukurešta je relaitvno mlad (osnovan 1992. godine), a ovo mu je debitantska sezona u elitnom društvu. Po svemu sudeći, moraće ponovo da pređe put od druge do prve lige, pošto zaista kvalitetom ne odaje utisak ozbiljnog prvoligaša.

Podsetimo, prvi meč u najvišem rangu Juventus je odigrao upravo protiv Dinama i ubedljivo je poražen na svom terenu (3:0). Prema nekim najavama, očekuje se da Mirjuca izađe na teren sa dva špica, Nemecom i Bokilom, koji su zajedno proveli tek 22 minuta na terenu u sezoni.

RUMUNIJA 1 - 14. KOLO

Petak
Voluntari - FCSB 0:0

Subota
Medijaš - Vitorul 0:1 (0:1)
/Tukudean 21/

KSMS Jaši - Univerzitatea 1:2 (0:1)
/Fereira 67. autogol - Gustavo 16, Baluta 77/

Nedelja
Sepsi - Astra 0:0 
Kluž - Botošani 0:0

Ponedeljak
17.00: (2,25) Temišvar (3,10) Konkordija (3,50)
19.45: (1,38) Dinamo Bukurešt (4,70) Juventus Bukurešt (8,50)

(FOTO: Printscreen)


tagovi

Dinamo BukurestLiga 1Rumunija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara