"Crno-beli iz senke čekaju svoju šansu"
"Crno-beli iz senke čekaju svoju šansu"

Vrebaju šansu iz senke: Nikad ne otpisujte Partizan

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.02.16. | 08:16

Zbog ograničenja broja stranaca, sa spiska licenciranih igrača za takmičenje otpao je Adin Vrabac, a tu su Darel Vilijams, Edo Murić, Kevin Džouns i Džamar Vilson

Crno-beli iz senke čekaju svoju šansu

Košarkaši Partizana kao malo puta do sada na ovaj turnir u Niš ne dolaze kao jedni od favorita. Makar ne na papiru, odnosno iz prvog plana. Više je razloga za to, a glavni je činjenica da na, barem ako se gledaju imena, znatno jači sastav ima Crvene zvezda, pa i ekipa Mega Leksa.

Izabrane vesti

Ipak, kup jeste takva vrsta takmičenja, eliminacinog, u kojoj u 40 ili koji minut više autsajder može da iznenadi favorita i mnogi baš u tome vide svoju šansu.

Žreb nije baš išao na ruku ekipi Aleksandra Džikića, pošto je u četvrtak u četvrtfinalnom duelu očekuje lider Košarkaške lige Srbije, FMP iz Železnika (21.00, TV Arenasport). Panteri, koji su praktično filijala Crvene zvezde i služe za razigravanje mladih, talentovanih igrača koji kasnije obuku crveno-beli dres, a Marko Gudurić je recimo poslednji takav dobar primer, umeju da budu veoma nezgodni.

Duel u četvrtak predstavljaće reprizu četvrtfinala Kupa Radivoja Koraća iz 2014. godine, kada je FMP iznenadio tada silno desetkovani Partizan. Za crno-bele na tom meču zbog povreda nisu igrali Žofre Lovernj, Tarens Kinzi, Milenko Tepić, Dragan Milosavljević i Bogdan Bogdanović. Tada je u timu Partizana prvi put ozbiljniju šansu dobio Petar Aranitović i bio je veoma efikanasa, ali to nije pomoglo njegovoj ekipi.

Klipa: Nemamo mnogo šanse protiv Partizana, ali ako nas budu potcenili…

Partizan će i sada biti nekompletan na završnom turniru, pošto centru Boži Đumiću predstoji dva meseca pauze zbog povrede. Plejmejker Aleksandar Cvetković propustio je takođe zbog zdravstvenih problema poslednji meč sa Tajfunom u Jadranskoj ligi, ali bi trebalo da bude spreman za FMP. Zbog ograničenja broja stranaca, sa spiska licenciranih igrača za takmičenje otpao je Adin Vrabac, a tu su Darel Vilijams, Edo Murić, Kevin Džouns i Džamar Vilson.

Džamar Vilson trebalo bi da bude udarna igla tima

U slučaju pobede nad FMP-om, crno-bele najverovatnije čeka duel sa braniocem trofeja Crvenom zvezdom, koja će u četvrtfinalu odmeriti snage sa KLS ligašem Smederevom.
"Da bi bili najbolji, morate da pobedite najbolje. Ne plašimo se nikoga, to je jedini način na koji treba da se spremamo turnir. Ali važno je da gledamo samo prvi sledeći meč. Naravno, Zvezda je odlična ekipa, ali mi igramo sve bolje u poslednje vreme", rekao je plejmejker Džamar Vilson za MOZZART Sport.

Pogledajte zanimljiv spot kojim Partizan najavljuje Kup Koraća u Nišu...

Upravo je dobra forma od dolaska Džikića na klupu Partizana jedan od ozbiljnijih aduta uoči predstojećeg takmičenja. Od dolaska novog trenera, crno-beli su u šest utakmica zabeležili pet pobeda i jedan poraz. Uspon forme, čini se došao je u pravom trenutku za Partizan.
"Znam da bi trebalo da odigramo nekoliko utakmica za tri-četiri dana. To će biti dobra prilika da se iskupimo za, ne bih baš rekao lošu sezonu, ali svakako atipičnu za klub kao što je Partizan. Lepo smo se uklopili, nadam se da ćemo to u Nišu pokazati na pravi način na terenu", dodao je Amerikanac sa finskim pasošem.

Navijači Partizana sada već dugo za svoje standarde čekaju na trofej u takmičenju koje nosi ime košarkaškog velikana. Poslednji put ovaj pehar Partizan je osvojio 2012. godine, tada se turnir takođe igrao u Nišu, a u finalu je pala Crvena zvezda. 

Prošle godine Partizan je zaustavljen u polufinalu, baš protiv crveno-belih, a bilo je 76:67. Ovoga puta, nema dileme, Partizan vreba šansu iz senke, a to je nova uloga za najtrofejniji srpski košarkaški klub.

Raspored mečeva, četvrtfinale:

Četvrtak:

17.00 Mega LeksKonstantin

21.00 Partizan – FMP

Petak:

18.00 MetalacBorac

21.00 Crvena zvezdaSmederevo

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaFK PartizanKup Radivoja KoraćaJadranska ligaFMPDžamar VilsonAleksandar Džikić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara