""
""

Vrhunski bezobrazluk! Sramna tri minuta Šveđana i Portugalaca kako bi ispala Italija! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.06.15. | 22:56

Azuri moraju kući iako su deklasirali Englesku

Ne možemo reći da se ovako nešto nije događalo ili da prvi put vidimo sličnu situaciju, ali ono što su uradili Šveđani i Portugalci u poslednja tri minuta međusobnog duela pri rezultatu 1:1 zaista je vrhunski bezobrazluk i sramota! I jedinima i drugima odgovarao je remi u trećem kolu, kako bi obe selekcije prošle dalje, a Italija ispala iz daljeg takmičenja, što se na kraju i dogodilo.

Izabrane vesti

Dugo, sve do 82. minuta rezultat na semaforu na stadionu FK Slovačko glasio je 0:0 - dok su Italijani čitali lekciju Englezima i vodili 3:0 - da bi u tom trenutku Portugal očigledno "slučajno" poveo i na trenutak obradovao mlade Azure. Strelac tog pogotka bio je Pasiensija. Ipak, minut pre isteka 90. Šveđani su uspeli da izjednače i ponovo dođu do željenog rezultata. Tibling se najbolje snašao nakon jedne duge lopte, prošetao se kroz kazneni prostor momaka Ruija Žorža i postavio konačnih 1:1.

Preostalo je u tim trenucima nešto više od tri minuta do kraja, računajući i nadoknadu, ali fudbaleri dva tima samo su stajali na svojim polovinama bez želje da napadnu, niti bilo šta odigraju. Šveđani su samo gledali kako se Portugalci dodaju, da bi sudija petnaestak sekundi pre vremena odsvirao kraj i prekinuo sramnu farsu.

Očekivano, i jedni i drugi radovali su se kao da su osvojili trofej. Neka im služi na čast.

Pogledajte kako je to izgledalo:  

Nakon svega viđenog prilično je nevažno šta se dešavalo na tom drugom susretu između Italijana i Engleza (3:1), ali hajde da pomenemo. U kratkim crtama - Engleska se po ko zna koji put obrukala, stidljivo su najavljivali titulu, a završili kao poslednji u grupi, deklasirani od Azura u poslednjem kolu. Italijani imamaju pravo da budu besni, zbog onoga što su im uradili Šveđani i Portugalci, ali isto tako mogu i da se zapitaju zbog čega su sebi dozvolili da dođu u takvu situaciju pa da drugi odlučuje o njihovoj sudbini. 

Kada je u pitanju ta utakmica sa Engleskom blistao je Marko Benasi, dvostruki strelac (27. i 72. minut), dok je vođstvo ekipi Luiđija Di Bjađa doneo Beloti u 25. minutu. Počasni gol za Engleze delo je Redmonda u nadoknadi vremena...

Na kraju, poredak u grupi B izgleda ovako: Prvi je Portugal sa pet bodova, iako je postigao samo dva gola, druga je Švedska sa četiri, isto toliko sakupila je i Italija, ali ima lošiji međusobni duel sa Skandinavcima, i poslednja je Engleska sa samo tri osvojena boda. 


tagovi

reprezentativni fudbalmeđunarodni fudbalEvropaEP za mladeEP Češka 2015

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara