"Vlada Vukoičić"
"Vlada Vukoičić"

Vukoičić: Još jedan poraz ne bi bio dobar za ekipu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 09.04.13. | 13:56

“Što se tiče nekih naših problema, možda protiv Konstantina rezultatska reakcija nije bila vildljiva, ali sam zadovoljan kako se tim ponašao. Ako su trening i atmosfera pokazatelji šta nas čeka na utakmici, možemo da verujemo da vraćamo formu i atmosferu. Ovo je pravi test da vidimo da li smo na pravom putu“, rekao je strateg crveno-belih

Vlada VukoičićKošarkaši Crvene zvezde Telekom u četvrtom kolu Agroživ super lige, u sredu od 18 časova, dočekuju kragujevački Radnički. Posle nedavnog duela u poslednjem kolu ABA lige, ovo će biti drugi u nizu od tri meča koja će ova dva tima odigrati u veoma kratkom periodu, s obzirom da se za dve nedelje igra i Fajnal-for regionalnog takmičenja.

Koliko je duel sa Kragujevčanima bitan za crveno-bele, posebno posle nedavnog poraza od Partizana, potvrdio je i strateg Vlada Vukoičić, koji smatra da je ovo jedan od najbitnijih mečeva u Superligi ove sezone.
“Mi smo ušli u Agroživ Superligu sa najvišim mogućim ambicijama i tu se nije ništa promenilo. Doživeli smo jedan neočekivani poraz i svaki sledeći ne bi bio dobar za nas. Imamo pritisak, tenziju i obavezu da ovu utakmicu završimo sa pozitivnim ishodom. Utakmicom protiv Radničkog smo praktično završili ABA ligu, i vrlo brzo igramo polufinale na Fajnal-foru protiv njih. Sastavi na utakmici u sredu i na onoj u polufinalu neće biti isti, ali sigurno je da je i jednom i drugom timu stalo da dobrom igrom i dobrim rezultatom dočekaju finalni turnir“, rekao je Vukoičić.

Izabrane vesti

Strateg Crvene zvezde zatim je detaljnije analizirao kragujevački tim.
“Radnički je za domaću ligu promenio dva visoka igrača, Vizer i Emening više nisu tu, a umesto njihi su Nikolić i Vuksanović. Ta promena traži vreme da se finese slože, koliko god njihovi igrači bili iskusni. Nisu briljirali u prve dve utakmice u domaćem prvenstvu u odbrambenim zadacima, ali su pokazali napadački potencijal i dobrim napadom došli do pobeda. Neplanirano su igubili do Mega Vizure, ali Mega je jedan od ozbiljnijih kandidata za plasman u plej-of“, rekao je Vukoičić, a potom dodao:
“Radnički je dokazao da je jedan od najboljih napadačkih timova u ABA ligi, završili su na prvom mestu po procentu šuta za tri poena, i takođe su dali najviše trojki po utakmici. To govori o njihovom timskom i individualnom mentalitetu. Protiv Mege su imali jako loš procenat šuta i šanse da se to ponovi su praktično nemoguće. On će se ponoviti samo ako mi budemo vrlo dobri u odbrani i to je ono što nas zanima, da preko odbrane dođemo do pozitivnog rezultata. Moramo da ih izbacimo iz napadačkog sistema“.

Za kraj, Vukoičić je rekao i nekoliko reči o evidentnom padu forme u redovima crveno-belih.
“Što se tiče nekih naših problema, možda protiv Konstantina rezultatska reakcija nije bila vildljiva, ali sam zadovoljan kako se tim ponašao. Ako su trening i atmosfera pokazatelji šta nas čeka na utakmici, možemo da verujemo da vraćamo formu i atmosferu. Ovo je pravi test da vidimo da li smo na pravom putu“, zaključio je trener Crvene zvezde Telekom.

Napominjemo i da je KK Crvena zvezda Telekom pokrenula svoj veb radio, koji će dosta koristiti navijačima, kako bi bili upućeni u dešavanja vezana za klub. Saradnja je uspostavljena sa ekipom Naxi radija, a link je dostupan na zvaničnoj stranici košarkaškog kluba


(FOTO: MN Press)


tagovi

FK Crvena zvezdaEvropaKošarkaška SuperligaRadnički NišSrbijaVlada Vukoičić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara